Logo goudsepost.nl


Tobias rijdt op kameel door Gouda

Gouda - Op woensdag 6 december om 16.00 uur wordt het nieuwe muzikale kerstsprookje 'Tobias en zijn kameel', gepresenteerd in de Chocoladefabriek Gouda. Tobias is apetrots dat zijn avonturen en belevenissen als boek wordt uitgegeven. Vanaf 15.15 uur rijdt hij op zijn kameel door de historische binnenstad van Gouda. De start is bij de Casimirschool en vele kinderen zullen zijn route volgen richting Chocoladefabriek aan Klein Amerika. Achter de Kerk, op de Markt en Lange Groenendaal is een stop ingelast.

Het verhaal gaat over Tobias, een eigenzinnige, avontuurlijke jongen. Hij bekijkt de wereld vanaf zijn kameel van een andere kant, wat een ongewoon kerstverhaal oplevert. Zonder engelen, herders, Maria & Jozef, maar ook zonder kerstman, rendieren en Christmas happiness. Maar aan het eind verschijnen plotseling de Drie Wijzen uit het Oosten in het verhaal. Ze komen met geschenken, maar treffen geen 'kind in de kribbe' aan. Want acht, dat was ook maar een oud verhaal, waar we niet meer aan doen. Die confrontatie zorgt voor een verrassende en speelse kijk op de essentie van kerst. ''Tobias en zijn kameel'' wil een antwoord zijn op een brede behoefte aan kerstverhalen, zonder religieuze binding, maar wel met zinnige inhoud. Waarbij ieder kind, ongeacht cultuur en religie, zich met Tobias kan identificeren.

'Tobias en zijn kameel' is een wat ongewoon, maar zeer boeiend verhaal, voor kinderen van 8-11 jaar. Met een verrassende, speelse kijk op de essentie van het oude kerstverhaal is het geschreven voor een brede, interculturele en interreligieuze doelgroep. Een noviteit is de speciaal gecomponeerde muziek bij het boek, die het tempo van de (voor)lezer volgt in plaats van omgekeerd. Dat maakt het (voor)lezen tot een extra intense belevenis.

Een boek, e-book en audio(luister)boek met een reeks vertelvoorstellingen over het verhaal. Voor de komende kerstperiode is er reeds voor ca 400 kinderen een vertelvoorstelling geboekt.
Op vrijdagmiddag 15 december (Gouda bij Kaarslicht) is er een publieke voorstelling om 16.30 Turfmarkt 27 (voorm. synagoge).


Het boek is te koop voor €12,50, via de reguliere boekhandel.

Marianka Peters
Meer berichten