Logo goudsepost.nl


Goudse VVD-lijsttrekker Ronald Verkuijl heeft een uitgesproken visie, waarmee de partij de verkiezingen ingaat. Foto: Marianka Peters
Goudse VVD-lijsttrekker Ronald Verkuijl heeft een uitgesproken visie, waarmee de partij de verkiezingen ingaat. Foto: Marianka Peters

Vernieuwing en verjonging bij Goudse VVD

Door Marianka Peters

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dat betekent dat er elke week wel nieuws verschijnt over de lijsten van lokale politieke partijen en over vastgestelde verkiezingsprogramma's. Afgelopen maandag was het aan de leden van VVD Gouda om de kieslijst en het verkiezingsprogramma vast te stellen.

Gouda - De kieslijst laat vooral een grote vernieuwing en verjonging zien. De lijsttrekker en raadslid Ronald Verkuijl en het huidig raadslid Paul Ruijgrok staan in de top vijf, aangevuld met nieuwe gezichten. Frederiek van Renen (2), Jasper Grootveld (4) en Bo Boxma (5) Marc de Groot (6) en Rik de Jong (7) maken de top 7 compleet. Lijsttrekker Verkuijl is blij met de lijst. "Het is een mooie afspiegeling van Gouda, met jong en oud, ondernemer en ambtenaar, student en werkende. Ik heb heel veel vertrouwen in dit team. We gaan voor kwaliteit boven kwantiteit en voor een hecht team dat de handen uit de mouwen steekt. Dat is ook nodig, want VVD Gouda bruist van het vertrouwen. Er is een hoop te doen. Op dit moment heeft het college de geldkraan weer open gezet om de campagne kracht bij te zetten. Helaas niet altijd even doelgericht. De komende verkiezingen is de lokale VVD de enige partij die Liberaal-Rechts in Gouda vertegenwoordigd. Uitgesproken lokale partijen zijn er bijna niet meer nu deze partijen haaks linksaf gaan of openlijk naar landelijk lonken. Daarnaast buitelen de partijen in de Goudse raad over elkaar heen om meer en meer geld uit te geven aan niet werkenden, zonder dat er een plan is om echt voor die mensen aan de slag te gaan om ze aan het werk te helpen. Bovendien zie ik het college en de coalitiepartijen nog dagelijks mooi weer spelen als het gaat om veiligheid, overlast en duurzaamheid. In de praktijk zien we niets gebeuren. Dat schept kansen voor een partij die wel echt voor lokaal gaat, die duurzaamheid als een middel ziet, maar niet als een doel op zich, en die veiligheid en goed gedrag ook durven te zien als iets wat je oplegt als andere middelen falen."

Het verkiezingsprogramma is inmiddels ook vastgesteld. "Gouda nóg mooier" is de aansprekende titel. "Gouda is natuurlijk een prachtige stad en er is alle reden om trots te zijn. Maar uiteraard kan het nóg mooier. Wij vinden het belangrijk dat mensen 's ochtends op tijd op hun werk of op school komen en 's avonds snel, veilig en gemakkelijk naar huis kunnen. De Goudse inwoners en ondernemers betalen belasting, zodat de gemeente kan zorgen voor een mooie stad en faciliteiten. En als je zo veel betaald als in Gouda, dan mag je ook iets verwachten. We moeten aan de slag met veiligheid, een goede doorstroming van water en verkeer en snelle vergunningsprocedures. We moeten investeren in zaken die iets opleveren voor de inwoners, de ondernemers en de stad. Elke euro moet er zo gezegd twee opleveren. Investeer in toerisme en economie, zoals evenementen als een Goudse Marathon of in een Cheese Experience, maar ook in werkgelegenheid. Maar geef vooral ruimte aan de inwoners en de ondernemers. Zij zijn de motor, wij leveren de olie"

Marianka Peters
Meer berichten