<p>Lennart van Gastel overhandigde als eerste zijn sleutels aan burgemeester Pieter Verhoeve.</p>

Lennart van Gastel overhandigde als eerste zijn sleutels aan burgemeester Pieter Verhoeve.

(Foto's: Marianka Peters)

‘Iedere sleutel is een symbool voor pijn’

  •   keer gelezen

GOUDA - Eén voor één overhandigden de Goudse horecaondernemers de sleutel van hun bedrijf aan burgemeester Pieter Verhoeve. De één stond met tranen in de ogen, de ander vroeg de burgervader zijn invloed uit te willen oefenen in Den Haag.

De horeca leeft tussen hoop en vrees. Hoelang houden zij dit nog vol?

 Afgelopen vrijdag lieten de Goudse horecaondernemers een tegengeluid horen. ‘Het is tijd om samen weer de handen in een te slaan en een duidelijk statement te maken op een goede, veilige en sympathieke manier. We willen laten zien dat een bruisend centrum niet alleen gezellig, maar ook nodig is,” stelde Lennart van Gastel namens KHN afd. Gouda. “Onze horeca ondernemingen en de cultuursector maken Gouwenaars gelukkig en blij, bieden werk en ontwikkeling voor jongeren en ouderen, zorgen voor kleur op straat en verbinden mensen. Wij vinden dat het huidige beleid van de afgelopen twee jaar zijn doel mist. Gasten vertrekken voor hun uitjes naar het buitenland, terwijl wij kunnen garanderen dat het ook op een veilige manier lokaal kan. Ons doel met deze actie is laten zien hoe hoog de nood is en laten zien dat wij alles op alles zetten om onze restaurants op een veilige manier te openen.” 

 De sleutelactie stond symbool voor de sleutels van de Goudse restaurants die moeten sluiten als deze lockdown nog veel langer duurt. Tevens zullen er op alle ruiten van horeca bedrijven in Gouda BINNENKORT TE HUUR” posters komen te hangen om aan te geven dat de ondernemer de hoge lasten, zoals huur, niet langer kunnen dragen als er geen inkomsten zijn.

De sleutelactie kon op grote waardering van  Verhoeve rekenen. ‘Iedere sleutel zie ik als eenn symbool van pijn,” zei hij. “Ik hoop met jullie dat jullie snel weer open kunnen.”

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten