Marianka Peters
Marianka Peters

FF Tussendoor - Laatste Rustplaats

Column 1.061 keer gelezen

Je moet het ze nageven. Het is slim bedacht om precies in verkiezingstijd aandacht te vragen voor een islamitische begraafplaats,

Dat de drie moskeebesturen dit op het bordje van de gemeente gooien, vind ik opmerkelijk en het doet me een beetje denken aan jaren geleden, toen de islamitische gemeenschap een islamitische  basisschool wilde. 

Dat ging ook zo van, wij willen dat, dus regel het maar. De oudgedienden weten nog wel dat, toen de besluitvorming niet zo wilde vlotten, (het blijft tenslotte de gemeente), de toon verhardde en de stemming grimmiger werd. Uiteindelijk is de school er toch gekomen.

Nu wil ik niet suggereren, dat het weer zo zal gaan, maar de toon in hun brandbrief is gezet door de verantwoordelijkheid helemaal bij de gemeente te laten. Je gooit gewoon een steen in de  vijver en je wacht af wat er gebeurt. Ik vind dat te makkelijk.

Kom dan met een concreet plan. Er is nog helemaal niet nagedacht over een locatie. Laat staan de financiering, Daar  begint  het toch mee. Gouda is nauwelijks 4,5 bij 4,5 kilometer groot.  Waar haal je  in vredesnaam een stuk grond voor de eeuwigheid vandaan. We moeten noodgedwongen de hoogte in bouwen, anders kunnen we onze jongeren niet huisvesten.

Er  zijn momenteel vier islamitische begraafplaatsen in ons land. De laatste in  Zuid Laren met 1500 plekken zat binnen anderhalf jaar helemaal vol. Eeuwigdurend!

Ik gun iedereen zijn laatste rustplaats, maar is dit  niet iets wat de regio zou moeten oppakken. Onze buurgemeenten hebben nu eenmaal veel meer ruimte. Ik hoop dat de gemeente duidelijke en klare taal spreekt. 

Het voelt zo ongemakkelijk om te zeggen dat Gouda vol zit, maar eigenlijk is het wel zo.

.Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden