<p>cursussen Garenspinnerij hervat</p>

cursussen Garenspinnerij hervat

(Foto: Francis Frionnet)

Garenspinnerij weer open, cursussen hervat

  •   keer gelezen

GOUDA - Cultuurhuis Garenspinnerij mag weer open! Afgelopen vrijdag werd tijdens de persconferentie aangekondigd dat locaties voor cultuurbeoefening vanaf 15 januari de deuren weer mogen openen. 

‘We zijn ongelofelijk blij dat we onze leerlingen en cursisten weer mogen ontvangen, onze deuren staan wagenwijd voor ze open.’ Directeur Willem van den Broek kon het nieuws vrijdag bijna niet geloven. ‘We durfden het niet te hopen, de teleurstelling zou te groot zijn geweest. Maar des te gelukkig waren we dus met het goede nieuws!’ Nog dezelfde avond werden alle zeilen bijgezet om maandag 17 januari weer fris te kunnen starten met de cursussen. Om dit te vieren, trakteerde wethouder  Thierry van Vugt de docenten maandagmorgen op gebak.

Veilig lessen volgen
Cultuurhuis Garenspinnerij heeft de afgelopen 20 maanden een manier gevonden om veilig en op 1,5 meter afstand de lessen te kunnen geven. Het coronatoegangsbewijs blijft verplicht bij cultuurbeoefening vanaf 18 jaar en een mondkapje is verplicht.

Start cursussen
Vanaf dit nieuwe kalenderjaar starten er weer cursussen bij de Garenspinnerij en er zijn nog voldoende plekken beschikbaar. Zo zijn er (kennismakings)lessen voor diverse muziekinstrumenten, edelsmeden voor beginners en gevorderden, digitale illustratie op de iPad, tekenen & schilderen voor alle leeftijden, lessen kunstgeschiedenis en nog heel veel meer.

Er is dus genoeg creatiefs te doen en te leren in Gouda; bij de Garenspinnerij aan de Turfsingel. Voor iedereen bij wie het al begint te kriebelen, staat alle informatie op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten