<p>Islamtiisch centrum &nbsp;Assalam</p>

Islamtiisch centrum  Assalam

(Foto: )

Moslims willen eigen begraafplaats in Gouda

  •   keer gelezen

GOUDA - De Goudse moslimgemeenschap wil een eigen Islamitische begraafplaats. De drie moskeeën hebben daarvoor een brandbrief gestuurd naar het college .Over een mogelijke locatie is nog niet nagedacht, maar wel dat het een eeuwigdurende rustplaats moet zijn. 

“:De beschikking over een eigen begraafplaats stelt moslims in de gemeente Gouda in de gelegenheid om in hun eigen gemeente te worden begraven en daarbij, binnen de wettelijke mogelijkheden, zelf invulling te geven aan de uitoefening van rituelen en de religieuze noodzaak van een niet onderbroken (eeuwigdurende) grafrust,” reageert Redouan Allaoui.

In Nederland Is er een beperkt aantal Islamitische begraafplaatsen en door de corona-maatregelen is een begraafplaats met eeuwigdurende grafrust urgent geworden. Dit, omdat repatriëring van het stoffelijk overschot naar land van herkomst onmogelijk is vanwege de huidige corona-maatregelen. Door de pandemie is het voor moslims om in Nederland te worden begraven geen keuze, maar een noodzaak.

Gezamenlijk trekken de moskeeën Assalam, En-Nour en El Fath, die garant staan voor duizenden moslims in Gouda, via deze weg aan de bel bij de gemeente Gouda, “Het doel is om gezamenlijk in te zetten op de behoefte van de moslimgemeenschap in Gouda. Om de urgentie op te voeren willen wij middels de brandbrief de urgentie en noodzaak bij de gemeente kenbaar te maken “Het realiseren van een Islamitische begraafplaats is belangrijk. Niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor de toekomstige generatie. Dit, omdat sommige moslims geen familie hebben in het land van herkomst of onvoldoende financiële middelen hebben.”’ De moskeebesturen willen samen de gemeente optrekken om een islamitische begraafplaats binnen Gouda te realiseren.

De gemeente heeft nog geen reactie gegeven.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten