Foto:

Paviljoen De Vrijheid is te koop

  •   keer gelezen

Gouda • Het paviljoen De Vrijheid is te koop. Het meningsverschil tussen het bestuur van Goudasfalt en de uitbater van De Vrijheid, Jeroen Hotze, mag dan bijgelegd zijn, maar Goudasfalt wil niet verder met  Hotze, dus wordt het paviljoen verkocht. 

“Inmiddels is gebleken dat we er echt niet uit gaan komen en gaan wij helaas stoppen met De Vrijheid. Omdat het met name om de uitbater gaat en niet om het paviljoen zelf, zal er door GA een nieuwe huurder worden gezocht en verkopen wij De Vrijheid aan deze nieuwe huurder. De komende tijd zullen wij ons, in samenwerking met het bestuur, gaan bezighouden met het selecteren van een nieuwe huurder / exploitant van De Vrijheid”, meldt Hotze op zijn facebookpagina.
Een langlopend geschil over huurachterstanden van het paviljoen vormde de basis van het conflict. Hotze, uitbater van De Vrijheid, was een petitie gestart tegen de huuropzegging per 22 februari 2022.
De petitie ‘Red de Vrijheid’, die inmiddels bijna 4750 keer is ondertekend, riep direct een tegenreactie op bij GOUDasfalt, de verhuurder. “Er is sprake geweest van langdurige en grote betalingsachterstanden en het stelselmatig met voeten treden van afspraken. Resultaat is dat er geen werkbare samenwerking meer mogelijk is. Dat is de reden dat GOUDasfalt het contract met De Vrijheid niet wil verlengen.” Omdat partijen er samen niet uitkomen, kiest Hotze nu eieren voor zijn geld en verkoopt hij het paviljoen. Bij interesse graag contact opnemen met bestuur@goudasfalt.nl.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten