Afbeelding

Flinke daling coronabesmettingen in Gouda

Algemeen 705 keer gelezen

GOUDA - Het aantal mensen die aan corona zijn overleden is de laatste week van het jaar flink gedaald in Gouda. Ook het aantal coronabesmettingen is in Gouda gedaald,  terwijl het aantal besmettingen in de rest van regio Hollands Midden fors is gestegen.

Het aantal positief geteste personen daalde de afgelopen weken flink. Van 469 in week 49 naar 286 in week 50 en 265 in week 51. In week 52 was er met 325 weer een lichte stijging te zien. In week 51 bezweken nog zeven inwoners uit Hollands Midden aan de gevolgen van corona. In de laatste week van het jaar is geen overlijden door corona gemeld.

 Afgelopen week hebben 1120 mensen die uit het buitenland kwamen zich laten testen bij testlocaties van de GGD in Hollands Midden. Daarvan is 45,5% positief getest op het coronavirus. Op dit moment heeft 85% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84% van de 12- plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 52 hebben ruim 148.261 inwoners in de regio een boosterprik gehad. Er zijn bij de GGD 1457 aanmeldingen voor een boosterprik onder niet-mobiele thuiswonenden gekomen. Hiervan zijn er inmiddels 1003 afgehandeld. 

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 8 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 11 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14