Afbeelding

Voorleesdagen met Prentenboek van het Jaar

6 jan, 13:00 Algemeen 68 keer gelezen

GOUDA - De Nationale Voorleesdagen worden van 26 januari tot en met 5 februari in de bibliotheek gehouden.

Voorlezen aan kinderen is leuk èn belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en woordenschat, maar bovenal bezorgt voorlezen veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er van 26 januari tot en met 5 februari de Nationale Voorleesdagen.

Met veel aandacht voor prentenboeken. Prentenboek van het Jaar is ‘Maar eerst ving ik een monster’, geschreven door Tjibbe Veldkamp :“Ik hoop dat kinderen veel plezier zullen beleven aan het boek. En ook hoop ik dat de voorlezers zullen moeten glimlachen en misschien even stilstaan bij de geheimzinnige kracht van verhalen!” De illustraties zijn van Kees de Boer. 

Ter afsluiting van de Voorleesdagen verzorgt Joghem Jalink, onder andere bekend van Sesamstraat, rond dit verhaal voorstellingen voor peuters en kleuters in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda. 

Prentenboek Top 10

Samen met ‘Maar eerst ving ik een monster!’ zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die samen de Prentenboek Top 10 vormen. De bibliotheek Gouda geeft in samenwerking met de Brede School workshops aan pedagogisch medewerkers over hoe zij de boeken kunnen voorlezen aan ‘hun’ kinderen .Maak van je kind een leesmonster. 

De bibliotheek Gouda heeft een speciale actie: kinderen tussen 0 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden, krijgen een monster cadeau! Aanmelden als lid kan in een van onze vestigingen. Een lidmaatschap is gratis voor iedereen tot 18 jaar. Meer informatie: bibliotheekgouda.nl

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie