Ben Boere en Annette Meijer (r) zijn coördinatoren
Ben Boere en Annette Meijer (r) zijn coördinatoren Foto: PR

Gouda 750 op zoek naar extra handjes

Algemeen Gouda750 701 keer gelezen

gouda • In de serie Bankhangen met Peters wordt een inkijkje gegeven in het programma rond Gouda 750 jaar. Nu het programma  redelijk gevuld is, gaat het nu om de details. Te beginnen met het zoeken naar helpende handen om alles in goede banen te leiden

Hou je ook van een feestje en wil jij samen een feest maken voor iedereen in Gouda? Kom dan helpen! Gouda750 zoekt klussers, organisators, uitdelers en helpers om de meer dan de 140 feestelijke activiteiten in 2022 neer te zetten. Word dan GoudGever! Ben Boere en Annet Meijer hebben een breed netwerk, coördineren de vrijwilligers. “Het is nog een hele klus”, stelt Ben. “Daar waar de projecten handjes en voetjes tekort komen, gaan wij kijken of we die kunnen leveren. Dat kan heel breed zijn: mensen die iets met de auto moeten of met de handen, die iets met communicatie moeten, vul het maar in. Gastvrouwen, mensen die de weg wijzen, etcetera.” Mensen kunnen per project inschrijven of voor een langere periode. “Het is een soort kruisbestuiving en de mensen moeten dus ook van project kunnen wisselen,” vult Annette aan, Ben: “Ik zit als coördinator ook in Gouda bij Kaarslicht dus ik ga die vrijwilligers ook aanschrijven en vragen om met Gouda750 ook mee te doen. En zo zullen er wel meer clubjes zijn die iets doen of ideeën hebben. We gaan ook middelbare scholen vragen om te helpen.” De gouden gloed van de Gouwe, daar ontleent Gouda haar naam aan. Maar het echte goud van Gouda is de Gouwenaar, door alle eeuwen heen! 

Volgens Annette maakt het niet uit of je veel of weinig tijd hebt. “Er is altijd wel iets te doen.” Er stond gisterenavond een inloopavond gepland, maar die kon helaas niet doorgaan vanwege de nieuwe maatregelen. Maar de werving van vrijwilligers gaat gewoon door. “Het is van alles wat, denk bijvoorbeeld aan het bewegen van de armen van de Goudse Giganten, dat zal toch iemand moeten doen,” aldus Ronald van Rossum van het programmateam Gouda 750. “En het is niet voor één dag maar voor een langere periode en dat spreekt ook aan. Er zijn al zoveel dingen in gang gezet waar vrijwilligers voor nodig zijn. Dus iedereen kan meedoen. Samen maken we er één groot feest van.” Is GoudGever iets voor jou? Stuur een mailtje naar: vrijwilligers@gouda750.nl.

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden