Afbeelding

Drie km. vlaggenlijnen

Algemeen Gouda750 463 keer gelezen

GOUDA • Om tijdens de feestperiode Gouda750 de stad extra feestelijk aan te kleden is het plan bedacht om drie kilometer typisch Goudse Vlaggenlijnen te maken.

De stadskleuren rood - wit met elementen van het luik van het Goudse stadhuis. De vlaggenlijnen komen tijdens het feestjaar in de verschillende buurten te hangen en ze worden gebruikt bij evenementen. ‘De Goudse vlaggenlijnen’ is een initiatief van Gouda Bruist en wordt ondersteund door programmateam Gouda750. Bedenker van deze Goudse vlaggenlijn is Patricia van Zanten, die er samen met een groep enthousiastelingen voor heeft gezorgd dat er 300 meter vlaggenlijn hing tijdens Zotte Zaterdag in de Spieringstraat. Gouda Bruist gaat nu in samenwerking met Patricia, zo’n drie kilometer maken.  ”De vlaggenlijn is niet alleen ontzettend leuk en Gouds, hij is ook duurzaam en kan ook ná Gouda750 worden gebruikt door Gouwenaars,” zegt Arie Jan van de Wetering van Gouda Bruist. ‘‘We zijn op zoek naar nog meer creatieve mensen. Help je mee met de vlaggenlijnen? Kijk voor meer informatie op goudabruist.nl of mail naarsamen@goudabruist.nl.

De vlaggenlijn is niet alleen ontzettend leuk en Gouds, hij is ook duurzaam en kan ook náGouda750 worden gebruikt door Gouwenaars,’ zegt Arie Jan van de Wetering, een van de andereinitiatiefnemers van het project. ‘We zijn op zoek naar nog meer creatieve mensen enorganisatoren want zo’n vlaggenlijn maken kost best veel tijd.’Lijkt het jou leuk om mee te werken aan deze Goudse vlaggenlijnen en kun je organiseren, naaien,spelden of knippen? Kijk voor meer informatie op goudabruist.nl of mail naarsamen@goudabruist.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden