Foto:

Akkoord rond Turfmarktkerk bereikt

  •   keer gelezen

GOUDA - De eigenaren  van de Turfmarktkerk, Khalid Boutachekourt en Khalid Boutachekourt Holding BV hebben een akkoord bereikt met de gemeente Gouda om uit de impasse te komen over de toegepaste spoedeisende bestuursdwang rond de Turfmarktkerk.


Door Marianka Peters

Partijen hebben de afgelopen maanden intensief overleg gevoerd met als doel tot een gezamenlijke minnelijke oplossing te komen in het geschil rond de (gedeeltelijke) sloop van de kerk. De gesprekken zijn begeleid door een onafhankelijke mediator, mr. Allewijn.  De afspraken zijn vastggelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst tussengenoemde partijen.

Partijen stellen dat  de schade en kosten die Boutachekourt en zijn bv hebben geleden, vaststaat op € 735.000-¨¨ De gemeente Gouda zal  Boutachekourt en diens bedrijf  schadeloos  stellen door dir bedrag over te maken. Daarentegen  trekt  Boutachekourt alle lopende juridische procedures in, voorzover deze gerelateerd zijn aan de bestuursdwangkwestie, inclusief de Wobverzoekenna  en de gemeente trekt het hoger beroep in na de uitspraak van de rechtbank Den Haag. 

 Boutachekourt en zijn bedrijf  zien af van iedere claim en zullen geen nieuwe juridische procedures meer starten.  Partijen zien het belang in dat het terrein wordt herontwikkeld.

De drie partijen zijn blij dat er in dit ingewikkelde en veelbewogen hoofdpijndossier minnelijk overeenstemming is bereikt. “Het dossier heeft veel impact gehad op alle betrokkenen, van beide zijden. Op deze wijze wordt rust en ruimte gecreëerd om te komen tot de door partijen graag geziene herontwikkeling van deze locatie, zichtbaar en beeldbepalend gelegen in het cultuurhistorische hart van Gouda”, aldus de verklaring.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier