<p>Twee jaar geleden was de ijsbaan de hotspot van Gouda</p>

Twee jaar geleden was de ijsbaan de hotspot van Gouda

(Foto: Grand canyon events)

Goudse ijsbaan gaat niet door

  •   keer gelezen

GOUDA - De lang verwachte ijspret voor jong en oud op de meest unieke ijsbaan van Nederland in het hart van Gouda laat helaas nog een jaartje op zich wachten.


De actuele cijfers van het¨aantal besmettingen en aanhoudende onzekerheid rondom Corona zorgen ervoor dat de Goudse IJsbaan in 2021 helaas niet kan doorgaan.Midden in de voorbereidingen heeft de organisator van het jaarlijkse event Grand Canyon Events BV in overleg met haar partners moeten besluiten dat het niet verstandig is om in deze roerige tijden een grootschalig en langdurig event te laten plaatsvinden. Remko van der Hammen (directeur): “We konden weer! Na de aankondiging in septemberwaren we dolblij met de loyaliteit van onze partners en sponsors, nog niet gesproken over de enthousiaste reacties van onze bezoekers. De winter zoals we deze het liefst hebben,weliswaar in een aangepaste vorm, kon gaan plaatsvinden! Echter in tijden van corona benje als eventorganisator extra alert. Juist deze tijden vragen om daadkrachtige beslissingenwaar nodig. We zijn betrokken bij de zorg en het welzijn van de gehele maatschappij enhelaas gaat deze onzekere tijd niet hand in hand met een event van duizenden bezoekers.”
 

De sfeervolle periode van de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis is dé tijd van het jaar.Mensen komen hiervoor vanuit de hele regio en zelfs het hele land naar Gouda toe. Het event is samen met Gouda bij Kaarslicht de kick-off van een bijzondere saamhorige periode. De ijsbaan is gedurende vier weken het centrale middelpunt van de Goudse winter. Niets liever had de organisatie dan ook gewild dat de Goudse IJsbaan door kon gaan. Alleinspanningen en voorbereidingen zijn uiteraard niet voor niets en zullen worden doorgezet naar volgend jaar. Zet met een watervaste marker woensdag 21 december 2022 t/m zondag15 januari 2023 alvast in de agenda, want de organisatie gaat er óók dan gewoon weer volledig voor.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten