Logo goudsepost.nl


Mohammed Mohandis trekt als de nummer 2 achter lijsttrekker Rogier Tetteroo de PvdA-kar richting de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: Marianka Peters
Mohammed Mohandis trekt als de nummer 2 achter lijsttrekker Rogier Tetteroo de PvdA-kar richting de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: Marianka Peters

Mohammed Mohandis terug in de Goudse politiek

Vandaag is de kandidatenlijst van de Goudse Partij van de Arbeid voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend geworden. Op de lijst prijken veel nieuwe namen, maar ook een opvallende 'oude' bekende. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met Mohammed Mohandis (32), die op plaats 2 staat op de kandidatenlijst.

Door Marianka Peters

Gouda - Met bijna zeven jaar in de Goudse gemeenteraad en ruim vier jaar lid van de Tweede Kamer, kun je stellen dat Mohammed Mohandis gepokt en gemazeld is in de politiek. Zijn kennis en ervaring wil hij weer inzetten voor Gouda.

Vier jaar in de landelijke politiek. Is de terugkeer naar de Goudse politiek dan niet een degradatie?

"Nee, zo voelt dat niet. Ik had me kandidaat gesteld voor een tweede termijn in de Tweede Kamer. Ik had als Gouwenaar graag verder gegaan. Dat is niet gelukt, we weten allemaal dat de PvdA heel hard is afgerekend tijdens de laatste verkiezingen. Die uitslag kwam hard aan en ik was er klaar mee. Drie maanden heb ik helemaal niets gedaan aan politiek, ik keek zelfs niet eens meer naar Nieuwsuur. Ik besteedde veel tijd aan mijn kinderen, totdat ze vroegen 'papa, moet je niet naar je blauwe stoel?'
Na de zomer begon het toch weer te kriebelen en ging ik me bemoeien met het verkiezingsprogramma. Toen ik vanuit de partij werd gevraagd om me weer kandidaat te stellen, heb ik na lang aarzelen toch volmondig 'ja' gezegd.
Ik heb er veel zin in om mijn kennis en ervaring in te zetten voor Gouwenaars en voor de Goudse belangen."


De invoering van de OV-kaart voor MBO-scholieren was vooral jouw verdienste in de Tweede Kamer. Wat zijn jouw speerpunten voor Gouda?

"We zijn de enige partij met een sociaal profiel, die ook verantwoordelijkheid durft te nemen. Rogier Tetteroo heeft de afgelopen jaren het sociale gezicht van de partij goed op de kaart gezet. Een goed voorbeeld hiervan is de invoering van de stadspas. Ik ben niet de man die alleen maar roept, maar ook daadwerkelijk doet. Dat heb ik bijna 7 jaar lang in Gouda als raadslid gedaan, vooral op het gebied van veiligheid. Ik ga me ervoor inzetten om samen met de Gouwenaars de stad veiliger te maken. Het ontbreekt Gouda aan een veiligheidsplatform, waarbinnen structureel overleg plaatsvindt tussen de veiligheidsketen en belangrijke sleutelfiguren uit, met name, Marokkaanse organisaties. Doel is om perspectief te bieden, maar tegelijkertijd duidelijke grenzen te stellen wat niet getolereerd wordt. Op een manier, dat ook de ouders dit accepteren. Bij de harde kern criminelen is gezinsaanpak nodig, maar er zijn heel veel jongeren, die met een goede opleiding en diploma op zak, niet verder komen dan een bijbaantje bij de supermarkt. Gewoon omdat ze Achmed of Saïd heten, terwijl het toch ook Gouwenaars zijn. Ik hoop hierin het verschil te kunnen maken."

Dit is slechts een deel uit het persoonlijke interview met Mohammed Mohandis dat op woensdag 22 november in de Goudse Post is gepubliceerd. Lees het volledige interview in  de Goudse Post. Klik daarvoor op 'krant'.

Marianka Peters
Meer berichten