Max de Groot.
Max de Groot. Foto: Marianka Peters

Max de Groot nieuwe fractievoorzitter PvdA

Algemeen 753 keer gelezen

GOUDA • De Goudse fractie van de PvdA heeft Max de Groot gekozen tot de nieuwe fractievoorzitter. Sophie Heesen schuift door als vicefractievoorzitter. 

Mohammed Mohandis heeft gekozen voor een niet-verkiesbare positie na de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Mohandis doet een stap terug, omdat hij zich de komende tijd meer gaat inzetten als toezichthouder in het onderwijs en wil na drie raadsperiodes ruimte maken voor het thuisfront en nieuwe uitdagingen. 

‘Ik blijf als raadslid’
Recent is Mohandis toegetreden tot de Raad van Toezicht van basisscholengemeenschap Kind en Onderwijs Rotterdam en is hij ook in de race om een vergelijkbare rol te gaan vervullen in het hoger onderwijs, hierover wordt later dit jaar meer bekend. Mohandis: “Het is een mooi moment om Max en Sophie in de rol van fractievoorzitter en vicefractievoorzitter in een meer coachende rol te begeleiden. Ik blijf gewoon aan als raadslid tot aan de verkiezingen van maart 2022.”

Zeer vereerd
Max de Groot geeft aan dat hij zeer vereerd is dat de fractie van de PvdA hem tot opvolger van Mohammed Mohandis heeft gekozen. Hij zal op zijn eerste dag als fractieleider het begrotingsdebat 2022 voor zijn rekening nemen. “Het zal niet makkelijk zijn iemand als Mohammed met zijn kennis en ervaring op te volgen, maar ik ga ervoor.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 9 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 11 uur geleden