<p>&bull; Herman Pleij presenteert de Geschiedenis van Gouda</p>

• Herman Pleij presenteert de Geschiedenis van Gouda

(Foto: Marianka Peters)

Boekpresentatie Geschiedenis van Gouda

  •   keer gelezen

GOUDA • Op zaterdag 20 november presenteren de Historische Vereniging Die Goude in samenwerking met het programmateam Gouda750 het boek ‘Geschiedenis van Gouda’ in de Sint-Jan. 


Niemand minder dan Herman Pleij, emeritus hoogleraar en auteur, verzorgt tijdens deze presentatie een lezing met als thema de plaats van Gouda in de geschiedenis. Muzikaal zal deze bijeenkomst opgeluisterd worden door James en Jala Heywood.
Ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten wordt de geschiedenis van de stad in dit boek op een toegankelijke manier verteld.
Het eerste exemplaar zal overhandigd worden aan burgemeester Pieter Verhoeve door de voorzitter van ‘die Goude’ Ronald Verkuijl.
Vanaf dat moment is het boek te koop. Bijzonder aan dit boek is een zestal tekeningen van de hand van Paul Becx, van momenten uit de geschiedenis van de stad waarvan geen beelden bestaan.
Tijdens deze bijeenkomst zijn ze alle zes op groot formaat te zien en geeft Henkjan Sprokholt een toelichting.De deuren van de Sint Jan openen voor deze bijeenkomst om 13.00 uur.
Het programma start om 13.30 uur en duurt tot circa 15.00 uur. In verband met de huidige regels van de rijksoverheid de corona check plaatsvinden en om een overzicht te houden van het aantal mensen is vooraf aanmelden noodzakelijk via de link https://tickets.sintjan.com/nl/concertenenevenementen/tickets. De toegang is gratis.


In 2022 vieren we dat het 750 jaar geleden is dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda.
Een feest, leunend op de historie, maar gericht op de toekomst. Gouda750 is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad nóg mooier en leuker te maken.
Het motto van het feest is dan ook Geef Gouda door.
Ga voor het hele feestprogramma, sponsoring en de aanvraagprocedure voor project ideeën naar de site van Gouda750 of neem contact op met het Programmateam door te mailen naar info@gouda750.nl.

q gouda750.nl

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten