<p>&bull; Wil Massar (r) is blij verrast met haar erepenning.</p>

• Wil Massar (r) is blij verrast met haar erepenning.

(Foto: Marianka Peters)

Vrijwilligerspenning voor Wil Massar

  •   keer gelezen

GOUDA • Ze dacht dat wethouder Corime Dijkstra op de Oude Begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat langskwam in het kader van de vrijwilligersproeverij die afgelopen weekend werd gehouden. Des te groter was de verrassing voor Wil Massar-van Leeuwen. Zij ontving uit handen van de wethouder de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. 


Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange inzet bij de Stichting Oude Begraafplaats in Gouda. Wil Massar assisteert sinds 2001 bij het beheer en onderhoud op de Oude Begraafplaats. 

Ondanks haar beperking is zij met haar scootmobiel, minimaal 2 dagen per week, op de Oude Begraafplaats te vinden waar ze verschillende werkzaamheden verricht. Zij zorgt voor de administratie van namen en grafnummers, de juiste locaties zoekt zij samen met haar man op in het archief. Ook herstelt zij de vervaagde teksten op grafstenen, zodat deze weer leesbaar zijn. 

Daarnaast is zij ook gastvrouw op de Oude begraafplaats, ze ontvangt daar nabestaanden en bezoekers. Zij verzorgt rondleidingen voor scholieren en groepen en vertelt uitgebreid verhalen over de historie en de cultuur van overledenen. Zij is steun en toeverlaat voor andere vrijwilligers. 

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van B en W in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten