<p>Marianka Peters</p>

Marianka Peters

(Foto: Remco Gielen)

FF Tussendoor - Modder gooien

  •   keer gelezen

De hele vuile was hangt buiten bij GOUDasfalt. Werd eerst het Jukelille-avontuur van een Rotterdams stel de nek omgedraaid, en waren er in het verleden problemen met de uitbater van het ‘wegrestaurant’ 14the Road, nu krijgt strandpaviljoen De Vrijheid van Jeroen Hotze het voor z’n kiezen.


En je had het kunnen weten! Wie kaatst kan de bal terugverwachten. Een huilie-huilie verhaal opleuken met een petitie, dat is altijd gevaarlijk. Voor je het weet ligt je hele hebben en houwen op straat. Hoe je het ook wendt of keert, als je iets huurt, moet je gewoon huur betalen. Als dat problemen oplevert, ga je met elkaar rond de tafel. Zo simpel is dat. Nu valt iedereen over elkaar heen en is het moddergooien begonnen.

Over modder gooien gesproken. De strijd om de zendmachtiging is weer losgebarsten en daar moet de gemeenteraad over beslissen. Nog altijd staan Gouda FM en RTV Gouwestad op voet van  ’oorlog’.  Dat is heel oud zeer en beste raad, probeer niet de omroepen tot samenwerking te dwingen, want dat gaat nooit lukken. Hamvraag blijft, zwicht de raad voor een flitsende presentatie met veel gebakken lucht of voor een serieuze, wellicht een tikkeltje oubollige omroep, waar honderd vrijwilligers met hart en ziel programma’s maken voor ons, Gouwenaars. Ik ben benieuwd.

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten