<p>bbq bij strandpaviljoen de Vrijheid op GOUDasfalt</p>

bbq bij strandpaviljoen de Vrijheid op GOUDasfalt

(Foto: Marianka Peters)

Huurcontract De Vrijheid opgezegd

  •   keer gelezen

GOUDA - Een langlopend conflict over huurachterstanden en overtreden van afspraken van restaurant De Vrijheid ligt vanaf afgelopen weekend op straat. 


Jeroen Hotze, uitbater van De Vrijheid, was een petitie gestart tegen de huuropzegging per 22 februari 2022. De petitie ‘Red de Vrijheid’, die inmiddels bijna 2000 keer is  ondertekend, riep direct een tegenreactie op bij GOUDasfalt, de verhuurder, waardoor de vuile was nu op straat ligt. “In april wist de huidige exploitant al dat het huurcontract niet werd verlengd,”stelt Werner Trooster namens GOUDasfalt. “Er is sprake geweest van langdurige en grote betalingsachterstanden en het stelselmatig met voeten treden van afspraken. Resultaat is dat er geen werkbare samenwerking meer mogelijk is. Dat is de reden dat GOUDasfalt het contract met De Vrijheid niet wil verlengen.” 

Bijkomende ergenissen waren de evenementen die de uitbater van  het paviljoen zonder overleg met GOUDasfalt organiseerde, die overlast veroorzaakten in de buurt. “Dat was strijdig met de ontheffing die GOUDasfalt van de gemeente heeft gekregen.” Hotze hoopt  met een goed gesprek de impasse te kunnen doorbreken. “Ik ben binnengehaald met de belofte van een huurcontract van tien jaar en niet voor vier jaar. We staan hier compleet anders in.”’ Hotze heeft ook aan de gemeente een brief gestuurd. “Het is onze hoop dat de gemeente aan een oplossing kan bijdragen. We denken dat de gemeente daar ook een rol in heeft, onder meer als grondeigenaar, verhuurder van GOUDasfalt en om ervoor te zorgen dat de GOUDasfaltlocatie succesvol blijft” De gemeente heeft nog niet gereageerd.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten