bbq bij strandpaviljoen de Vrijheid op GOUDasfalt
bbq bij strandpaviljoen de Vrijheid op GOUDasfalt Foto: Marianka Peters

Huurcontract De Vrijheid opgezegd

Algemeen 614 keer gelezen

GOUDA - Een langlopend conflict over huurachterstanden en overtreden van afspraken van restaurant De Vrijheid ligt vanaf afgelopen weekend op straat. 

Jeroen Hotze, uitbater van De Vrijheid, was een petitie gestart tegen de huuropzegging per 22 februari 2022. De petitie ‘Red de Vrijheid’, die inmiddels bijna 2000 keer is  ondertekend, riep direct een tegenreactie op bij GOUDasfalt, de verhuurder, waardoor de vuile was nu op straat ligt. “In april wist de huidige exploitant al dat het huurcontract niet werd verlengd,”stelt Werner Trooster namens GOUDasfalt. “Er is sprake geweest van langdurige en grote betalingsachterstanden en het stelselmatig met voeten treden van afspraken. Resultaat is dat er geen werkbare samenwerking meer mogelijk is. Dat is de reden dat GOUDasfalt het contract met De Vrijheid niet wil verlengen.” 

Bijkomende ergenissen waren de evenementen die de uitbater van  het paviljoen zonder overleg met GOUDasfalt organiseerde, die overlast veroorzaakten in de buurt. “Dat was strijdig met de ontheffing die GOUDasfalt van de gemeente heeft gekregen.” Hotze hoopt  met een goed gesprek de impasse te kunnen doorbreken. “Ik ben binnengehaald met de belofte van een huurcontract van tien jaar en niet voor vier jaar. We staan hier compleet anders in.”’ Hotze heeft ook aan de gemeente een brief gestuurd. “Het is onze hoop dat de gemeente aan een oplossing kan bijdragen. We denken dat de gemeente daar ook een rol in heeft, onder meer als grondeigenaar, verhuurder van GOUDasfalt en om ervoor te zorgen dat de GOUDasfaltlocatie succesvol blijft” De gemeente heeft nog niet gereageerd.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 6 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 8 uur geleden