Peuterspeelzaal Rozenpoortje blijft open!

Gouda - Vanaf januari 2018 gaat antroposofische peuterspeelzaal Het Rozenpoortje, gevestigd in de Goudse vrije school De Ridderslag, verder onder de vlag van Quadrant Kindercentra. De bijzondere peuterspeelzaal behoudt haar antroposofische identiteit en haar naam.

De reden van deze overgang is de nieuwe wet waarbij peuterspeelzalen gelijk worden getrokken (geharmoniseerd) met kinderopvang om zo de kwaliteit te waarborgen. Ouders kunnen dan ook voor de peuterspeelzaal - wat dan peutergroep gaat heten - kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. In veel gevallen is dat gunstig voor de ouders die hun kind naar de peutergroep brengen.

Naast deze wetswijziging speelt ook de verlaging van gemeentesubsidie voor peuterspeelzalen een grote rol in het besluit van het bestuur van Het Rozenpoortje om de peuterspeelzaal over te dragen. Jeroen Lobé, bestuurslid van Het Rozenpoortje: "Quadrant stond open voor het voortzetten van onze antroposofische leefwijze. Hierdoor dragen wij het bestuur met een gerust hart aan hen over". De Ridderslag geeft aan dat zij blij zijn dat de peutergroep in hun school blijft, met dezelfde visie op de ontwikkeling van het kind. Stichting Quadrant biedt professionele opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar op locaties in Gouda en omstreken.

Goudse Post
Meer berichten