<p>&bull; Als het weer een beetje meezit, trekken Aris en Corry Schouten er graag samen op uit.</p>

• Als het weer een beetje meezit, trekken Aris en Corry Schouten er graag samen op uit.

(Foto: Marianka Peters)

‘We zouden alles hetzelfde doen’

  •   keer gelezen

GOUDA • Als ze het leven over zouden mogen doen, zouden ze alles precies hetzelfde doen. Aris (84) en Corry (82) Schouten-de Bleij zijn deze maand 60 jaar getrouwd. Ondanks hun hoge leeftijd staat het stel nog midden in de samenleving en verlenen zij hand- en spandiensten waar dat nodig is. Of het nu voor de soos in de Ontmoetingskerk is of in hun eigen  Zuidrandflat, ze staan voor iedereen klaar.


Het stel leerde elkaar kennen in het Spaardersbad, waar Corry werkte en Aris dagelijks kwam zwemmen.”Ik zag het wel zitten met Aris,” bekent Corry. “Nou, ik met jou ook, hoor,” klinkt het uit de keuken, waar Aris de koffie inschenkt.  Aris werkte tot 1974 bij machinefabriek De Weger aan de Bogen en maakte toen de overstap naar de gemeente Gouda, waar hij beheerder werd van het Torenbad, het buitenzwembad aan de Schielands Hoge Zeedijk en het Spaardersbad. “Ik heb mijn diploma’s gehaald, waardoor ik zwemlessen en waterpolotrainingen mocht geven.”

Donk
Aris was ooit het eerste niet katholieke lid van zwemvereniging Donk. “Al mijn waterpolovrienden zaten bij Donk. Toen ik gevraagd werd om bij Donk te soelen, moest meneer Pastoor goedkeuring geven. Dat deed hij, maar ik zou nooit in het bestuur of commissie zitting mogen nemen.”

Cameraman
Hun twee dochters Aafke (bijna 54) en Ineke (57) kregen het zwemmen met de paplepel ingegoten en hebben beiden jarenlang waterpolo gespeeld. Inmiddels had Aris een tweede hobby gevonden, die van cameraman bij Fer Groeneveld die Gouwestad net had opgericht. “Toen ik in 1998 met pensioen ging, ben ik nog meer doen voor Gouwestad, zoals montages. Ik heb een hele leuke tijd gehad, totdat Fer wegviel, toen was de ziel uit Gouwestad.’ Nog altijd organiseert Aris in de Zuidrandflat eens per maand een filmavond.

Vrijwilligerspenning
Voor al zijn vrijwilligerswerk werd Aris in 2015 beloond met de vrijwilligerspenning.

Aris en Corry zijn trots op hun drie kleinzoons. “Eén is arts die woont en werkt in Polen, de ander zit bij de Marechaussee en één treedt in mijn voetsporen en werkt bij een audiovisueel bedrijf.”

Wat valt er nog te wensen. “We zijn in het Goudse stadhuis en in de Turfmarktkerk getrouwd. Als we het over mochten doen, zouden we het hetzelfde doen, al gaat dat natuurlijk niet lukken met de Turfmarktkerk,” lachen beiden.

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten