Logo goudsepost.nl


Opapiet(r) gaat op zoek naar nieuw talent. Foto: Marianka Peters
Opapiet(r) gaat op zoek naar nieuw talent. Foto: Marianka Peters
Sinterklaas

Opa Piet zoekt talent

Gouda - Na een feestelijke intocht van Sinterklaas afgelopen zaterdag, blijft de Goedheiligman ook de komende twee weekenden in Gouda.

Aanstaande zaterdag 25 november trekt Opa Piet de Goudse binnenstad in op zoek naar jonge Piettalenten. Deze zaterdag kun je tussen 13.00-15.00 uur je zangtalent laten horen en Sintliedjes leren zingen, leren dansen en circusacts uit proberen. Bij Circusschool Hannes, op de Kop van de Kleiweg (ter hoogte van Barista en de Stadswinkel Wonen in Gouda) kun je zien of een loopbaan in het circus tot de mogelijkheden behoord. Je leert jongleren, spinnen en balanceren op een echte loopbal! Of lopen op een draadloop en fietsen op (eenwiel)fietsjes. Op de hoek van de Zeugstraat en de Tiendeweg, bij de 'beroemde' kazen (tegenover David's Gelato) leer je bij dansschool Dancing Colours hoe je op Sinterklaasmuziek kunt dansen als de beste. In de Lange Groenendaal, ter hoogte van de Bibelebonz/Studio Gouwestad kun je zang- en praatmeneer Marcel vinden en misschien wel de nieuwe boys- of girlsband (of gemixt) vormen om een Sintact te maken. Misschien is het leuk om met een groepje uit de klas een act voor te bereiden, de bedoeling is vooral dat je heel veel plezier hebt! Opa Piet is die middag in de binnenstad en vanaf ca. half 4 zal ook Sinterklaas erbij zijn.

De Finale

Het wordt weer een gezellig Sinterklaasfeest in de binnenstad van Gouda. De beste/leukste 'acts' worden door Zang en praatmeneer Marcel, Dansmevrouw Adelina en Circusdirecteur Anne doorgestuurd naar de Burgerhal, waar tussen 15.30 en 17.00 uur de finale van Opa Piet's Talentenjacht zal plaatsvinden. DJ's Lars en Joep zorgen daar voor gezellige Sinterklaasmuziek vanaf half 3 en later zullen Sint en Opa Piet (in aanwezigheid van het kindercollege) de winnaar kiezen. Het groepje dat nummer 1 wordt mag als hoofprijs de week erna optreden in het Circus van Sinterklaas op Goudasfalt! De andere deelnemers die meedoen aan de talentenjacht (in de straat èn daarna in de Burgerhal), krijgen in de Burgerhal een kaartje voor een voorstelling van het circus.

Daarmee is het nog niet klaar. Tijdens de intocht, kondigde Opa Piet tijdens de bordes scene zijn Goudse Geheim aan, het had iets te maken met de Goudse Kaaskoppen.De burgemeester en Sinterklaas wisten allebei van niets. Daarom zal Opa Piet dit echte Gouds Geheim vertellen tijdens de finale van de talentenshow, op 25 november tussen 15.30 en 17.00 in de Burgerhal.

Het weekend voor Sint's verjaardag, kun je op 2 december schoentje zetten/3 december schoentje halen. Het bekende SchoentjeZetFeest is dit keer niet in het oude Stadhuys maar in de straten van de binnenstad. Zaterdag vind je in verschillende straten gezellige kraampjes waar je je schoen kunt inleveren. Daar krijg je meteen te horen bij welke winkel je op zondag je schoen weer op kunt halen. En dan maar hopen dat Sint en Piet er een leuk cadeautje in doen natuurlijk! Houdt voor meer informatie Facebookpagina 'Binnenstad Gouda' in de gaten. Deze activiteit komt tot stand in samenwerking van de ondernemers binnenstad en Stichting Intocht Sinterklaas. Met dank aan het Circus van Sinterklaas, Kevin van Geet.

Marianka Peters
Meer berichten