Logo goudsepost.nl


Wandelpad Sluiseiland feestelijk open

Gouda - Op woensdagmiddag 29 november wordt het nieuwe wandelpad bij de rotonde op het zuidelijk deel van het Sluiseiland geopend door Marco Kastelein van het Hoogheemraadschap Rijnland.

De bewoners van de wijk Korte Akkeren zijn tevreden. Immers wachtten zij al sinds 2012 op de voltooiing van deze ontbrekende schakel in de recreatieve ontsluiting van het Sluiseiland. Met alle partijen die hier een bijdrage aan hebben geleverd; Provincie zuid-Holland voor de financiering, Hoogheemraadschap Rijnland en aannemer van Mourik voor de aanleg en de gemeente Gouda die het onderhoud op zich gaat nemen, willen zij dit dan ook feestelijk gaan vieren.

Een versnapering bij de opening zal worden verzorgd door activiteitencentrum 'de Clown', in samenwerking met de gemeente Gouda. Aansluitend zal activiteitencentrum 'de Clown', als gegadigde om zich te vestigen op het zuidelijk Sluiseiland, ook een staaltje van haar kunnen laten zien. Verder zal er voor de jeugd uit de buurt een speurtocht over het zuidelijk Sluiseiland worden uitgezet, waarbij ook onderdelen van de dijkverbetering ontdekt kunnen worden.
Deze speurtocht kan ook voor oudere jongere leerzaam zijn.

Het adres is D.O.N.K.-Straat, 2802 RA Gouda, wat de eerste afslag naar rechts is vanaf de rotonde op het Sluiseiland richting N207 / Gouderaksebrug.
Op de auto-afzetkade voor de binnenvaart is gelegenheid tot parkeren. De opening is om 14.00 uur

Marianka Peters
Meer berichten