<p>Chris Bellekom</p>

Chris Bellekom

(Foto: Marianka Peters)

Stemmen voor een nieuwe nachtburgemeester

  •   keer gelezen

GOUDA - Het  begon als  een ‘gebbetje’ toen toenmalig koster van de Sint jan, MauritsTompot, Irene Klein Haneveld van Bijbelshop Samma aanwees als eerste nachtburgemeeste.  Zij droeg het stokje drie jaar geleden over aan Malou Dusseldorp. Inmiddels is de stembus voor de derde verkiezing van Gouda’s nachtburgemeester geopend.


 Drie kandidaten maken kans op deze bijzondere Goudse functie. Wordt het Stef Vergeer, in het dagelijks leven docent, gepokt en gemazeld met het uitgaansleven (So What!) en met muziek, of Nick van Zon, werkzaam in de horeca, die Gouda op de kaart wil zetten als uitgaansgebied. Of wordt het Chris Bellekom, onder anderen bekend van Dichters op Donderdag en Gouda Poeziestad, Hij heeft een hele brede kilk op de functie van nachtburgemeester. “De andere kandidaten zijn rond de 30 jaar, dus wordt het een verkiezing tussen generatie x tegen millennials. Als ik word gekozen, wil ik ervoor zorgen dat de nachtburgemeester een officiële status krijgt, zodat de verkiezing voortaan gestroomlijnder verloopt en verder te professionaliseren. Dat lijkt mij een enorme uitdaging.” Verder wil Chris
een lobby starten bij ProRail voor aansluiting op het nachtnet.
‘We hebben in het verleden op het  nachtnet gezeten, maar nu doen de treinen ‘s nachts Gouda niet meer aan.Verder wil ik er zijn voor mensen die meer willen dan nachtrust. Er gebeurt genoeg ‘s nachts. Verder wil ik aandacht schenken aan mensen die ‘s nachts werken. Dat zijn er veel meer dan je denkt. En wat denk je van de uitreiking van nachtlintjes voor mensen die ‘s nachts het verschil maken. Hoe leuk is dat! Dat doen ze in Limburg.”

Stemmen voor de verkiezing Nachtburgemeester van Gouda kan via https://indebuurt.nl/gouda/nieuws/stem-hier-op-de-nieuwe-nachtburgemeester-van-gouda~140369/ en kan tot 1 november 2021.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten