Zelfstandig,maar niet alleen, is het credo.
Zelfstandig,maar niet alleen, is het credo. Foto:privefoto

Bijeenkomst Gouda Up Wonen

Algemeen 912 keer gelezen

GOUDA • Zaterdagmiddag 30 oktober organiseert ouderinitiatief Gouda Up Wonen een informatiebijeenkomst in het Nelson Mandela Centrum in Gouda.

Als jongvolwassene wil je op een bepaald moment op jezelf gaan wonen. Een plek, waar je je thuis voelt en je jezelf kunt zijn. Maar voor starters met een verstandelijke beperking is dit niet zo vanzelfsprekend. De bijeenkomst is bestemd voor ouders/verzorgers en hun dochter/zoon die toe zijn aan zelfstandig wonen. Gouda Up Wonen is een ouderinitiatief om jongvolwassenen (denk aan mensen tussen 18 en 35 jaar) een woonvoorziening te bieden waar zij hun eigen woonruimte hebben én de zorg die nodig is om optimaal te functioneren in het dagelijks leven.
Vijf jongeren en hun ouders zijn sinds ruim een jaar druk met voorbereiden, er is plek voor nog eens vier bewoners. Daarom organiseren we op 30 oktober een informatie- en kennismakingsbijeenkomst voor belangstellenden voor het ouderinitiatief op de Oostvogel-locatie aan de Voorwillenseweg. Er is een samenwerkingsovereenkomst met Woonpartners Midden Holland getekend. Eind 2022 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. De ouders kiezen duidelijk niet voor een intramurale instelling uit ontevredenheid over de flexibiliteit van de zorg, het gebrek aan kunnen bieden van de juiste zorg en begeleiding voor het kind. Aanmelden kan via:

q www.goudaupwonen.nl

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 21 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 23 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14