Logo goudsepost.nl


Goudse IJsselstampers kiezen Prins Frederik

Gouda - De Goudse carnavalsvereniging voor mensen met een beperking De IJsselstampers heeft een nieuwe prins. Prins Frederik zal komend carnavalsseizoen voorgaan in de polonaise.

Het was gezellig druk in de Klup, waar het Prinsenbal van de IJsselstampers werd gehouden. Blaaskapel de Waaghalzen speelde erop los, waarna de voetjes al snel van de vloer kwamen. Nadat Prins Virgil, de jubileumprins van afgelopen seizoen, was 'onttroond', was het tijd om de nieuwe prins voor te stellen. Na de bekendmaking is hofdame Koosje door het dolle heen dat haar Fred komend seizoen de scepter zwaait. "Ik vind het zo gaaf, ik had dit echt niet verwacht," roept ze trots. Prins Frederik, vorig jaar nog adjudant van de jubileumprins Virgil, wordt komend seizoen bijgestaan door adjudant Henri en de hofdames Kirsten en Koosje.

In het dageljks leven werkt de prins bij kaashandel Zijerveld in Bodegraven, zijn echtgenote Koosje, met wie hij al vier jaar getrouwd is, werkt bij Promen aan de Zuider IJsseldijk.

Vorig jaar is het 44-jarig jubileum van de IJsselstampers groots gevierd. Ook dit jaar staan er veel activiteiten op het programma, met het grote carnavalsfeest op zondag 4 februari in zalencentrum de Brug in Reeuwijk als hoogtepunt.

Marianka Peters
Meer berichten