<p>Het team van Arjen van der Eijk is dolbij met de award</p>

Het team van Arjen van der Eijk is dolbij met de award

(Foto:privefoto)

De beste amandelspeculaas komt wederom van Arjan van der Eijk

  •   keer gelezen

HAASTRECHT - Ontelbare keren stond Arjan van der Eijk, De Echte Bakker, boven aan de lijst van amandelspeculaas en gevuld speculaas. 0ok dit jaar kwam De Haastrechtse bakker als eerste uit de bus. 


Tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers werd de amandelspeculaasjes en gevuld speculaas van Arjan van der Eijk uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Zuid-Holland. In totaal werden maar liefst 298 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze wezen per provincie een winnaar aan in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De speculaas met amandelen en gevuld speculaas van Echte Bakker Jan van der Eijk kregen het hoogste gemiddelde cijfer en dus zijn zij de bakker van ‘De Lekkerste Amandelspeculaas en Gevuld Speculaas van Zuid-Holland 2021’.

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaasproducten van Arjan van der Eijk. Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee. 

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door de Arjan van der Eijk in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Hij reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.’

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten