<p>Burgemeester Pieter Verhoeve feliciteert Piet Streng</p>

Burgemeester Pieter Verhoeve feliciteert Piet Streng

(Foto: Astrid den Haan)

Zilveren erespeld voor Consul Piet Streng

  •   keer gelezen

GOUDA  - Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Gouda ontving Piet Streng op woensdag 6 oktober een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. 


Bij de uitreiking was ook burgemeester Pieter Verhoeve aanwezig. Piet Streng heeft na 10 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Gouda en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Gouda liggen 7 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. 

Piet is als consul opgevolgd door Dave Heemskerk. In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 340 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

 De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten