Thierry van Vugt en Frederik. Zevenbergen
Thierry van Vugt en Frederik. Zevenbergen Foto: Marianka Peters

Opening JeugdTheaterHuis in beeld. De fotoreportage!

6 okt, 17:36 Algemeen 67 keer gelezen

gouda • Het Jeugdtheaterhuis (JTH) is vernieuwd. Op 1, 2 en 3 oktober vierde het JTH de feestelijke opening, tegelijk met haar 30-jarig bestaan. Dubbel feest dus! 

Het feest begon vrijdagavond voor genodigden. Na het traditionele lint doorknippen en champagnefles ontkurken door wethouder (cultuur) Thierry van Vugt en Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, onder leiding van Daphne Bergman, voorzitter van de Raad van Toezicht werden er rondleidingen georganiseerd. 

Tenslotte had er een  flinke verbouwing in Cultuurhuis Garenspinnerij plaatsgevonden. Onder andere vond de Onthulling van Bregje Boonstra Boekenkast plaats, gevolgd door een Workshop Filosoferen en Schrijven onder leiding van Sharon Varekamp.

 Daarna stond een Workshop Dans onder leiding van Hedwig Duykers en Sjoerd Wijn op het programma. De avond werd afgesloten met een voorstelling De Rotsachtige Enge Show door het Jeugdtheaterhuis Maassluis. Alle genodigden waren het roerend met elkaar eens, het was een geweldige avond zowel voor de bezoekers als de acteurs, dansers en alle overige betrokkenen.

Alle Goudse kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar konden een toegangskaartje krijgen voor zaterdag 2 of zondag 3 oktober.
Een compleet vernieuwd Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij. Waar het JTH ooit is begonnen, is nu een plek gebouwd waar kinderen en jongeren (bijna) iedere dag bezig kunnen zijn met theater, muziek, literatuur, filosofie en met kunst. Diverse ruimtes zijn omgebouwd tot creatieve plekken, zoals een inspiratielokaal met lees- en schrijfhoekjes en een boekenkast om in te verdwalen, maar ook een theatertje, bioscoopje en een filmstudio op zolder. Iedereen van 7 tot 21 jaar kan er naar hartenlust aan de slag, voor zichzelf of voor het hooggeëerd publiek. En op het moment dat het hen uitkomt.Naast dit nieuwe, doorlopende aanbod zijn er ook reeksen musical- en theaterlessen. Iedereen kan dus helemaal zijn of haar eigen programma samenstellen.

Een foto-overzicht :

Marianka Peters

workshop dans
workshop dans
Overhandiging bloemen
voorstelling  JHT Maassluis
voorstelling  JHT Maassluis
voorstelling  JHT Maassluis
voorstelling  JHT Maassluis
Opening boekenkast Bregje Boonstra
workshop dans
voorstelling  JHT Maassluis
workshop dans
voorstelling  JHT Maassluis
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie