<p>Michel Klijmij-van der Laan volgt Hilde Niezen op als wethouder.</p>

Michel Klijmij-van der Laan volgt Hilde Niezen op als wethouder.

(Foto: Marianka Peters)

Michel Klijmij opvolger van Hilde Niezen

  •   keer gelezen

GOUDA • Michel Klijmij-van der Laan (41) is door de Goudse fractie van GroenLinks voorgedragen om de wethoudersfunctie van Hilde Niezen over te nemen.


Door Marianka Peters

Vorige week werd bekend dat Hilde Niezen de Goudse politiek per 8 december gaat verlaten en haar functie als wethouder neerlegt. Zij gaat aan de slag als directeur bij Stichting RIONED, de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer.

Michel was al jaren de gedoodverfde opvolger van Hilde Niezen. “Ik had jaren geleden al de ambitie om Hilde op te volgen. Maar toen ik in de zomervakantie werd benaderd of ik nog beschikbaar was, moest ik daar wel even over nadenken,”  vertelt Michel. “Ik stond voor het dilemma: blijf ik op het Coornhert werken of waag ik de uitdaging.  Tenslotte blijft het een gok met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur.” Michel is gepokt  en gemazeld binnen de Goudse politiek. Op z’n 25ste kwam hij al voor GroenLinks in de Goudse gemeenteraad toen Arnout Menkveld wethouder werd waardoor diens raadszetel beschikbaar kwam. Ook was Michel enkele jaren fractievoorzitter. In 2018 verliet Michel na drie termijnen de Goudse politiek. Sinds januari dit jaar kwam hij als burgerraadslid terug in de Goudse raad. “Ik moet eerlijk  bekennen dat ik het raadswerk toch wel gemist heb.”

Michel staat voor een enorme uitdaging en beseft hoe omvangrijk en zwaar de portefeuille van Hilde Niezen is, met  de energietransitie  en de zakkende bodemproblematiek. “Het is inderdaad een pittige portefeuille. Gelukkig heb ik genoeg tijd om in te werken en de materie mij eigen te maken.” Wat Michel het vervelendst vind, is, hoe vertel ik het aan mijn leerlingen en mijn debatclubje, waarmee hij het hele land doorkruiste om aan debatwedstrijden mee te doen. “Natuurlijk ga ik school ontzettend missen  en ik moet het de leerlingen nog allemaal gaan vertellen deze week. 

Uiteindelijk beslist de Goudse gemeenteraad op 8 december over de benoeming van Michel als opvolger van Hilde Niezen, maar gezien de eerste reacties vanuit de raad zal dat niet voor problemen zorgen. ‘ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten