Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Diks brommerverzekering eenvoudig afsluiten

  •   keer gelezen

Bij het kopen van een brommer is het afsluiten van een brommerverzekering verplicht. Het is verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben op de brommer. Wanneer er geen verzekering op het voertuig zit, kan de bestuurder een boete riskeren. Diks brommerverzekering is eenvoudig om af te sluiten. 


Op de website is het mogelijk om verzekeringen met elkaar te vergelijk. Dit kan helpen om inzicht te krijgen in de dekkingen die het best aansluiten op uw wensen van de bestuurder. Diks brommerverzekering hoeft niet duur te zijn en kan helpen om kosten te beperken. Door geld te besparen heeft u de mogelijkheid om andere leuke dingen te doen.

Verzekeringsvormen voor de brommer
Direct je brommer verzekeren voorkomt hoge kosten bij schade. Ook kunnen kosten aan letsel bij een botsing vergoed worden. Op de website van Diks verzekeringen is er voldoende informatie te vinden over de dekkingen. Er zijn verschillende verzekeringsvormen die kunnen afgesloten worden op de brommer. De basisverzekering is de WA-verzekering. Deze verzekering kan uitgebreid worden met:

  • Diefstal: Wanneer het voertuig ongewenst mee wordt genomen door een ander, kan er sprake zijn van diefstal. Met aanvullend diefstalverzekering kunnen kosten vergoed worden.
  • Diefstal en brand: Het is mogelijk om brandgevaar te verzekeren op het voertuig. Wanneer het voertuig in brand gaat, kunnen de kosten tot een bepaalde hoogte vergoed worden.
  • WA + Allriskverzekering: Dit is de uitgebreidste verzekering. Hierin wordt, diefstal, brand en aanrijding vergoed.

De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren. Met Diks brommerverzekeringen is het mogelijk om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan helpen om de beste te vinden die aansluit op uw voertuig.

Geschorste brommer verzekeren
Bij een brommer die al een tijdje stil staat, is er de mogelijkheid om de brommer te laten schorsen. In dit geval is het niet meer verplicht om een WA-verzekering op de brommer te hebben. Via Diks brommerverzekering is het mogelijk om de verzekering stop te zetten of om het helemaal op te zeggen. Ben u weer van plan om met de brommer te gaan rijden, is het mogelijk om de brommerverzekering weer op actief te zetten. Er is een tijdsperiode waar de bestuurder voor kan kiezen om de brommer te schorsen. Er kan gekozen worden tussen één, twee of drie jaar. De brommer moet minimaal één jaar geschorst worden. Kiest u ervoor om de brommerverzekeringen eerder actief te zetten, dan bent u verplicht om motorrijtuigbelasting te betalen. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw woonlocatie. Ook kan de brandstof een rol spelen in de het bepalen van de premie. Tijdens de schorsing van de brommer is het mogelijk om hem door te verkopen. Bij het overschrijven van de brommerpapieren naar de koper, wordt de schorsing automatische beëindigd.

Diks brommerverzekering sluit je af bij Diks verzekeringen
Wilt u gemakkelijk uw brommer verzekeren? Kijk direct op de website van Diks verzekeringen. Hier is de mogelijkheid om verzekeringen met elkaar te vergelijken om geld te besparen. Niet alleen brommerverzekeringen kunt u vinden op Diks verzekeringen, maar ook verzekeringen voor uw woning, auto, zorg ect. Ga direct naar de website om verzekeringen te vergelijken en af te sluiten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten