Martin de Kock, namens  CNS Gouda, en wethouder Thierry van Vugt ondertekenden de Afsprakenbrief voor de uitbreiding van de Johannes Calvijnschool.
Martin de Kock, namens CNS Gouda, en wethouder Thierry van Vugt ondertekenden de Afsprakenbrief voor de uitbreiding van de Johannes Calvijnschool. Foto:privefoto

Uitbreiding Johannes Calvijnschool

Algemeen 1.251 keer gelezen

GOUDA - Op dinsdag 7 september tekenden Martin de Kock, namens bouwheer schoolbestuur CNS Gouda, en wethouder Thierry van Vugt (Onderwijs) de Afsprakenbrief voor de uitbreiding van de Johannes Calvijnschool. Hierdoor staat de weg open voor de uitbreiding van deze school met een aantal lokalen. Alle leerlingen zijn, na de bouw van enkele nieuwe lokalen, in één schoolgebouw samengebracht. 

Deze afsprakenbrief beschrijft de wijze van samenwerking de kaders en de ambities van dit project. De uitbreiding van deze school met een aantal lokalen, maakt onderdeel uit van het ‘Uitvoeringsplan onderwijshuisvesting 1e tranche IHP 2020-2024’ van de gemeente Gouda. 

Wethouder Thierry van Vugt (wethouder onderwijshuisvesting) : “Het is voor de samenhang en het groepsgevoel binnen een school altijd beter wanneer de leerlingen in één gebouw samen zijn. Leerlingen krijgen daardoor meer gevoel bij het doorlopen van hun schoolcarrière. van groep 1 tot en met 8. Dat biedt hun perspectief.. Deze uitbreiding van het schoolgebouw van de Johannes Calvijnschool gaat daar mede voor zorgen.“

De uitbreiding van het relatief jonge schoolgebouw aan de Dreef, maakt het mogelijk om álle leerlingen in de hoofdlocatie onderwijs te laten krijgen. Al zo’n 7 jaar wordt door de Johannes Calvijnschool, als gevolg van grote leerlingaantallen, gebruik gemaakt van lokalen in basisschool Het Schateiland. In de komende periode zal het ontwerp van de uitbreiding verder worden uitgewerkt. Daarna wordt de opdracht door CNS aanbesteed. Naar verwachting starten de bouwactiviteiten in 2022.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 15 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 17 uur geleden