<p>Gouida's stadsdichter Peter Nootdhoek dicht nog een jaartje door.</p>

Gouida's stadsdichter Peter Nootdhoek dicht nog een jaartje door.

(Foto: Marianka Peters)

Peter Noordhoek dicht nog even door

  •   keer gelezen

GOUDA • Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Stichting Stadsdichters Gouda (SSG) en de huidige stadsdichter Peter Noordhoek zijn overeengekomen een klein jaar aan zijn ambtstermijn van stadsdichter te plakken.


Al direct na zijn verkiezing (maart 2020) werden publieksoptredens gedurende de Covid- pandemie dramatisch afgeschaald. Normaal gesproken zou hij begin 2022 afzwaaien. Maar nu is besloten de nieuwe stadsdichter in november 2022 te kiezen, zodat Noordhoek het jaar van festiviteiten rondom Gouda 750 grotendeels als stadsdichter mede kan invullen. En de voorbereidingen zijn daarvoor al in volle gang.

Een van de activiteiten van Peter Noordhoek, de huidige stadsdichter, was het oprichten van de Goudse Dichtersschool. Ondanks Corona was de eerste jaargang zeer succesvol en deze is inmiddels met het afzwaaien van een tiental dichters, feestelijk afgesloten. 

Voor de komende nieuwe jaargang kan iedere geïnteresseerde zich aanmelden via stadsdichtersgouda@gmail.com. Meer informatie is te vinden op: northedge.nl/goudsedichtersschool.

Onlangs is de site van de Stichting geheel herzien en de stamboom van Goudse Stadsdichters, inclusief vele gedichten van hun hand, zijn daarop te vinden. 

Uiteraard is de informatie over de Goudse Dichtersschool en over de komende activiteiten rond Gouda 750 ook daarop te lezen. In de gaten houden dus die site: www.stadsdichtersgouda.nl.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten