Goudse Schouwburg programmeur Nicky van Rossum draagt haar taak over aan Alex Mooren.
Goudse Schouwburg programmeur Nicky van Rossum draagt haar taak over aan Alex Mooren. Foto: Marianka Peters

Open dag Goudse Schouwburg

Algemeen 797 keer gelezen

GOUDA • De line up is compleet, alle artiesten staan te popelen om weer aan de slag te gaan en de laatste hand wordt  gelegd aan het onderhoud van de foyer. De Goudse schouwburg is klaar voor het nieuwe seizoen.

Aanstaande zaterdag  opent de schouwburg haar deuren voor een feestelijke middag voor jong  en oud. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur is iedereen welkom voor een doorlopend programma met previews van artiesten van komend seizoen, leuke activiteiten en een gezellige borrel. Vorige week maakten we bekend dat Woezel en Pip mét een meet & greet zouden langskomen, evenals zanger Erwin Nyhoff. Maar nu is het hele programma rond. Geniet onder meer van een preview van Amélie de Musical en van Rosa da Silva. Het Goudse duo Jop Wijlacker en Dennis Kolen komt rond 5 uur een voorproefje geven van hun nieuwe theatershow Two of Us. Na een succesvolle tour als Simon & Carfunkel, kruipen de heren nu in de huid van Lennon and McCartney met akoestische nummers.


 “En tot slot is er een preview van Conny Janssen Danst”, vertelt de programmeur van de Goudse Schouwburg, Nicky van Rossum, die samen met Alex Mooren de presentatie in handen heeft. “Op een goed moment geef ik het stokje over aan Alex, want ik verlaat na drie jaar de Goudse Schouwburg en ga aan de slag bij Theater Orpheus in Apeldoorn, één van de vijf grootste theaters van ons land.” Evenals Nicky heeft ook Alex ruime ervaring in het programmeren van mooie voorstellingen. onder andere bij de schouwburg IJmuiden en Castellum in Alphen aan den Rijn. Bovendien kent hij ook de andere kant van het theater als toneelspeler. Zo speelde Alex een rol in Caveman, waarmee hij een jaar lang langs theaters toerde met Peter Faber. “Ik heb er erg veel zin in. Het is heel fijn dat je tijdens zo’n open dag je publiek leert kennen. Tenslotte programmeer je voor hen,” zegt Alex. “Ik ben een theateromnifoor. Ik kan genieten van toneel, maar ook van een operavoorstelling.” Alex is ervan overtuigd dat het Goudse publiek heel anders is dan bijvoorbeeld het Alphense publiek. “In Alphen aan den Rijn zagi ik de interesse voor toneel sterk teruglopen, terwijl de interesse hier in Gouda toeneemt. Ook wil ik de moderne dans meer bekendheid geven. Dat is zaterdag al te zien op de open dag.” Nicky zegt tot slot de Goudse schouwburg te zullen gaan missen. “Vooral de grote zaal, die is zo fantastisch. En natuurlijk de bitterballen!” Zaterdag begint ook de ticketverkoop voor het nieuwe seizoen. Nog één tip wil Nicky meegeven. “Volgend jaar komt de grote productie ‘Zij gelooft in mij’ een week lang naar Gouda en Tineke Schouten komt ook met haar laatste grote show.”

Alle voorstellingen staan op de website www.goudseschouwburg.nl en zaterdag 28 augustus om 11.00 uur start de ticketverkoop. 

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie