Eenrichtingverkeer Sportlaan

Gouda - Aannemer Mourik Groot-Ammers heeft van Hoogheemraadschap Rijnland de opdracht gekregen om de IJsseldijk in Gouda op verschillende trajecten te versterken (Verbetering IJsseldijk Gouda (VIJG)). Inmiddels wordt er druk gewerkt aan de voorbereiding van het uitvoeringstraject.

Aan de Goejanverwelle vanaf molen 't Slot tot aan de Krugerlaan wordt de dijk verbeterd door middel van een grondverbeteringstechniek, Soilmix. Tevens wordt er een kademuur op heipalen geplaatst.

Vanaf 13 november wordt éénrichtingsverkeer voor autoverkeer ingesteld op de Sportlaan (rectificatie van advertentie in Goudse Post van 8 november) . Het verkeer richting Reeuwijk wordt omgeleid via Goverwelle. Het fietspad aan de zuidzijde wordt afgesloten, het fietspad aan de noordzijde blijft toegankelijk. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Wethouder Poletbrug, Christiaan de Wetstraat, De la Reylaan en Krugerlaan.

Vanaf de week van 20 november wordt de Sportlaan weer opengesteld in twee richtingen voor autoverkeer. Door deze fasering kan de totale doorlooptijd van het project met 2 maanden worden verkort.

De verkeersmaatregelen zoals deze geplaatst zijn op de Goejanverwelledijk ten westen van de Haastrechtsebrug blijven staan.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox