Jimmy moet nog veel leren.
Jimmy moet nog veel leren. Foto: Wouter Bruijning

Jimmy verdient een tweede kans

Algemeen 458 keer gelezen

gouda • In het Dierenopvangcentrum Giouda wacht Jimmy op een nieuwe baas, Jimmy is een jonge border collie reu van 10 maanden oud. Helaas kon hij niet aarden in zijn vorige huis en daarom zit hij nu in het asiel.

Daar merken ze dat Jimmy veel energie heeft en zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd moet worden. Hij heeft snel last van prikkels en weet niet goed hier mee om te gaan. Bij de vorige eigenaar resulteerde dit in het happen naar de handen en in de lijn. Vooral wanneer hij gecorrigeerd werd en zijn zin niet kreeg. Jimmy trekt ook behoorlijk aan de lijn, er wordt hem de anti trek methode aangeleerd, dit werkt wisselend.

“Wij merken hier dat het beter is om Jimmy te negeren wanneer hij iets doet wat niet mag, want negatieve aandacht is bij hem ook gewoon aandacht. Je kan hem beter belonen wanneer hij het goed doet, dit pikt hij snel op. Ook heeft hij last van baknijd het is belangrijk dat Jimmy ergens rustig zijn voer op kan eten en dat mensen bereid zijn om met onze tips aan de slag te gaan,” vertellen zijn verzorgers.

Jimmy is alleen bekend met het commando zit. Hij moet dus nog veel leren.
“Omdat wij merken dat Jimmy goed met andere honden is en hier zijn energie goed bij kwijt kan, is het een pre wanneer er een andere sociale, stabiele hond aanwezig is. Deze hond moet het wel leuk vinden om te spelen. Jimmy vindt het erg leuk om te zwemmen en heeft ook geen problemen met het lopen in de regen. Wij zoeken een consequente stabiele eigenaar, die er een uitdaging in ziet om met zijn probleem gedrag aan de slag te gaan.Interesse? Stuur een mail naar gouda@dierenbescherming.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden