• Erwin Nijhoff geeft zaterdag 28 augustus met zjn cadillac een sneak preview van zijn voorstelling;
• Erwin Nijhoff geeft zaterdag 28 augustus met zjn cadillac een sneak preview van zijn voorstelling; Foto: Stefan Kemper

Goudse Schouwburg opent de deuren

Algemeen 299 keer gelezen

GOUDA • Tijdens de zomervakantie heeft men niet stilgezeten in De Goudse Schouwburg. Iedereen maakt zich op voor de start van het nieuwe theaterseizoen. Op 28 augustus is er een feestelijke seizoensopening met een open dag en start het tweede deel van de kaartverkoop.

Op zaterdag 28 augustus opent de schouwburg haar deuren voor een feestelijke middag voor jong- en oud. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur is iedereen welkom voor een doorlopend programma met previews van artiesten van komend seizoen, leuke activiteiten en een gezellige borrel. Onder meer is er een sneakpeek van Woezel en Pip mét een meet & greet na afloop of geniet van een cadillac concert van Erwin Nyhoff. De middag is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd conform de geldende COVID-19 voorschriften.  

Online kaartverkoop
Diezelfde dag om 11.00 uur ’s ochtends start online de kaartverkoop voor het tweede deel van het seizoen en alle bijgeboekte voorstellingen. Nog nooit was een programma samenstellen na corona zo ingewikkeld. Sommige voorstellingen zijn doorgeschoven, anderen zijn gloednieuw.

Voor de Goudse Schouwburg was het een hele puzzel. Maar het is weer gelukt om een voor een ieder zo aantrekkelijk mogelijk programma te presenteren. Vandaag aanstaande zaterdag 21 augustus staat het programma online op de website van de Goudse Schouwburg.

Uiteindelijk is er een mooi programma samengesteld met onder anderen Tineke Schouten, Wende, The Analogues, Peter Pannekoek, Snelle, Dominic Seldis, Rundfunk en Nick & Simon. Maar bijvoorbeeld ook De Rocky Horror Show, Het Wonderbaarlijke Voorval met de hond in de nacht, Loes Luca, Francis van Broekhuizen, een jubileumprogramma van Introdans en musicals als Titanic en Amélie!

Vijf maanden lang was de schouwburg gesloten. Wel waren er een paar livestream events, maar volgens de organisatie kan een theater niet zonder publiek. 

Wat mag de theaterbezoeker nog meer verwachten komend seizoen?  Allereerst komt Titanic de Musical drie dagen naar Gouda (26, 27 en 28 november). Met René van Kooten, Mariska van Kolck en vele anderen. Of de voorstelling het theaterspektakel van de Theaterbakkerheij van een paar jaar geleden zal overtreffen? Oordeel zelf. 

Natuurlijk staat er ook een aantal familievoorstellingen geprogrammeerd. Ook dit jaar is er gekozen om een (beknopte) brochure uit te brengen met het volledige programma voor komend seizoen. Vanaf 21 augustus valt hij op de mat bij het vaste publiek en is hij op te halen bij de ticket- en servicebalie aan de Boelekade. 

Ook zullen alle voorstellingen op 21 augustus op de website www.goudseschouwburg.nl staan, waarna op 28 augustus om 11.00 uur de ticketverkoop start van de hele programmering. 

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden