Goudse rugbyers in actie.
Goudse rugbyers in actie. Foto: Marianka Peters

Goudse rugbyers promoveren alsnog

Sport 275 keer gelezen

GOUDA • De Goudse rugbyers van RFC Gouda gaan na een volledig mislukt corona-seizoen deze week starten met hun trainingen en meteen kregen de senioren een welkome verrassing te horen: RFC Gouda gaat weer 2e Klasse spelen, dus weer semi-landelijk.

Omdat er eigenlijk bijna anderhalf jaar niet gespeeld is, werd door de Rugbybond naar de prestaties van de afgelopen 2 seizoen gekeken om te bepalen wie er alsnog zou promoveren en degraderen. Laat RFC Gouda nou net in de zwaarste 3e Klasse zitten en ook nog eens (minstens) twee maal bij de top 3 geëindigd zijn. Zodoende werden dus achteraf voldoende punten gehaald om alsnog te promoveren. 

“Het zal niet makkelijk worden want 2e en 3e Klasse zijn echt wel wat anders en er zitten een paar grote namen bij. Maar met de huidige, relatief jonge maar wel ervaren selectie, moeten we het op conditie op papier vol kunnen houden. Dat was in het verleden, met een veel gelauwerde selectie, vaak het probleem, zeker in de 2e helft van het seizoen”, aldus aanvoerder Roy Ekkelboom. 

Net als in voorgaande seizoenen is RFC Gouda zeer succesvol gebleken in het opleiden en behouden van eigen jeugdspelers, want ondanks de gebruikelijk uittocht van 18-19 jarigen naar (o.a.) studentensteden, blijven er dit seizoen maar liefst 9 zogeheten ‘colts’ hangen bij RFC Gouda. En dat is ook goed nieuws voor de tweede selectie, spelend onder de naam Batavieren want voor de jonge jongens die nog niet helemaal klaar zijn voor het tempo en het niveau van die 2e Klasse is er sinds een jaar of drie een zeer attractief alternatief bij de Batavieren waar ze, in de 4e Klasse naast een hele grote groep 30+ ers hun spelminuten wel gaan maken. 

RFC Gouda begint de competitie op zondag 19 september. 

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 20 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 23 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14