Deze foto is gebruikt voor een kalender van de Lions Gouda. Foto: Marianka Peters
Deze foto is gebruikt voor een kalender van de Lions Gouda. Foto: Marianka Peters

Amateurfotografen gezocht voor kalender

Algemeen 575 keer gelezen

GOUDA • Vorig jaar zomer deed The Gouda Shop een oproep aan amateurfotografen om hun leukste foto’s van Gouda in te zenden en zo kans te maken te worden opgenomen in de 2021 Gouda jaarkalender. Meer dan 20 fotografen stuurden foto’s in en het resultaat was een prachtige kalender met 12 originele foto’s.

Voor het Goudse jubileumjaar 2022, wil eigenaresse van The Gouda Shop, Tessa Halm, weer amateurfotografen een kans geven hun foto’s in een jaarkalender terug te zien. Maar deze keer komt Tessa met een wat meer specifieke opdracht voor de fotografen. 

In de kalender voor 2022 zullen namelijk ook oude foto’s te zien zijn. Streekarchief Midden-Holland bezit een rijkdom aan oud beeldmateriaal en Coretta Bakker-Wijbrans, adjunct-directeur van het Streekarchief, kwam met het idee dat we gebruik maken van de foto’s die van Uitgeverij Gompers te vinden zijn in het archief. Het idee om op deze manier het werk van een Joodse uitgever die in Auschwitz vermoord werd, te eren, sprak Tessa aan en daarmee gaan we dus aan slag. Het is dat elke maand een oude foto van Uitgeverij Gompers laat zien naast een foto van dezelfde locatie, anno 2021/2022. 

Amateurfotografen die zich melden om mee te doen krijgen een lijstje met locaties in Gouda én de foto’s van Uitgeverij Gompers als uitgangspunt. Deze foto’s zijn ruim 100 jaar geleden gemaakt, dus de gefotografeerde panden en locaties zullen er misschien nu anders uitzien. Dat maakt het alleen maar interessanter. 

Lijkt het je leuk om je foto in de nieuwe Gouda jaarkalender terug te zien? Uiteraard ontvang je zelf een gratis exemplaar van de kalender en, net als vorig jaar, krijgen de fotografen een kortingscode voor vrienden en familie. Aanmelden kan via het e-mailadres: kalender@thegoudashop.nl en je krijgt dan van Tessa de instructies. Wacht niet te lang, want de deadline voor het aanleveren van de foto’s is de eerste week van september. 

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 9 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 11 uur geleden