De casemanagers van TANDEM namen zaterdag al even voorproefje op het fietsevent 2bike4Alzheimer. Foto: Jan  van den Berg
De casemanagers van TANDEM namen zaterdag al even voorproefje op het fietsevent 2bike4Alzheimer. Foto: Jan van den Berg

Op de pedalen voor onderzoek dementie

Algemeen 263 keer gelezen

GOUDA • Afgelopen zaterdag hebben (oud) medewerkers van TANDEM (Transmurale Attentie Naast Dementie) een evenement georganiseerd in Gouda om geld op te halen voor onderzoek naar dementie.

De teller tot nu toe inclusief deze actiedag staat op €1700,- en komt direct ten goede aan onderzoek naar de oorzaak preventie, diagnose en behandeling van dementie.

Er kon gefietst worden op een riksja, van de stichting Fietsen alle Jaren Gouda, en de buddybike uit Bodegraven. Fotograaf Jan vd Berg van JB filmproducties was aanwezig om mooie foto’s van de deelnemers te maken.

Op 18 september gaan de casemanagers dementie zelf de sportieve uitdaging aan en doen zij mee aan de sponsorfietstocht 2bike4alzheimer van Alzheimer Nederland, uiteraard op een tandemfiets.

Uiteraard blijft het mogelijk team TANDEM direct te sponsoren via de website: https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/tandem-midden-holland. De vorderingen van team TANDEM in aanloop naar de grote sponsortocht in september zijn te volgen op Facebook op de pagina TANDEM fietst voor Alzheimer (https://www.facebook.com/tandemfietstvooralzheimer).

TANDEM is een samenwerkingsverband van Zorgpartners Midden-Holland, Vierstroom Zorgthuis en De Zellingen en biedt begeleiding en behandeling bij dementie in regio Midden- Holland. Hiertoe hebben zij een breed samengesteld team van casemanagers en behandelaars. Een casemanager treedt op als contactpersoon voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, bekijkt welke hulp of zorg nodig is en onderhoudt contact met andere zorgverleners om de zorg op elkaar af te stemmen.
TANDEM hoopt met deze actie veel geld bij elkaar te fietsen.

De vorderingen van team TANDEM in aanloop naar de grote sponsortocht in september zijn te volgen op Facebook op de pagina TANDEM fietst voor Alzheimer (https://www.facebook.com/tandemfietstvooralzheimer). 

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden