FF Tussendoor - Beetje zwanger

Je bent óf zwanger óf niet. Een beetje zwanger bestaat niet. Punt uit! Toch voelt het als een beetje zwanger zijn als je zoon je komt vertellen dat je weer oma mag worden. En natuurlijk leef ik intens mee met de dolgelukkige ouders. Vroeger was alleen de moeder in spé in blijde verwachting, maar tegenwoordig worden de partners, oma's en opa's nauw betrokken bij de groei en ontwikkeling van de nieuwe wereldburger.

Een keertje mee naar de verloskundige, de pret-echo's meebeleven, kortom, het voelt alsof je zelf weer een beetje zwanger bent. Dus kan ik geen babywinkel voorbij lopen zonder even binnen te glippen. Op zoek naar de meeste gebruikelijke babyspulletjes viel ik laatst van de ene verbazing in de andere. Waar waren de hydrofielluiers, flessenwarmers en trappelzakken gebleven? Het leek alsof ik in een science fictionwinkel was beland. Niks meer flessen en spenen uitkoken, nee, tegenwoordig gebruik je een multifunctionele kunststof schaal, waarin je bijna alles en iedereen kunt steriliseren. De zuigflessen hebben een handzame vorm, zodat je geen RSI krijgt, inclusief een anti vacuüm ventiel.

In het kader van duurzaamheid zag ik een apparaat waarmee wegwerpluiers direct worden gerecycled en luiers met een urine-indicator. Nog even en er komen luiers met ingebouwde vochtsirene op de markt. Hoewel, die sirene laten de kleinstjes zelf wel horen, als ze nat zijn. Maar er is nog meer. Wat te denken van een volautomatische dubbelzijdige borstkolfmachine en babyfoons met een skype-functie. Kun je gewoon vanuit je luie stoel slaapliedjes voor je kleine zingen.

Baby's zijn booming business. Terwijl de toekomstige moeder toch al loopt te stuiteren door de gierende hormonen, wordt nog eens extra ingespeeld op het gevoel en beleving van de kleine spruit. Een handig appje voor dit, een nuttig appje voor dat en kinderwagens met terreinwielen en electrische aandrijving. Gemak dient de mens, zeg maar. Maar wat blijft zijn de slapeloze nachten in het eerste jaar. Sommige dingen veranderen nooit!

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox