Edmond Walma voorzitter SWOBV

Krimpenerwaard - Na zeven jaar intensief leiding geven aan de SWOBV draagt Jan van Lier op 1 november de voorzittershamer over aan Edmond Walma. Jan heeft van de Welzijnsstichting een professionele organisatie gemaakt. Een organisatie met zeer goede relaties met de gemeente, andere aanbieders van zorg en welzijn. En vooral zeer goed bekend bij de oudere inwoners in de zes kernen Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude en inmiddels ook in Haastrecht, Stolwijk en Vlist.

Zij opvolger, Edmond Walma, heeft na 30 jaar huisarts te zijn geweest in Schoonhoven nu voldoende tijd. Naast zijn baan als huisarts heeft hij als wetenschapper ook onderzoek gedaan naar vermindering van het langdurig medicijngebruik onder ouderen. Op dit onderzoek is hij gepromoveerd. Ook is hij deskundig op het gebied van bloeddruk, cholesterol en hartfalen. Na de zorg voor lichamelijke en psychische gezondheid van patiënten en zal hij zich nu inzetten voor sociaal welbevinden, een niet onbelangrijke factor die gezondheid mede bepaalt.

Walma zegt veel vertrouwen te hebben in de SWOBV als organisatie omdat zijn voorganger deze robuust en blakend van gezonde activiteit heeft achtergelaten en omdat gemotiveerd en bekwaam personeel de zaken goed voor elkaar heeft. "Als nieuwe voorzitter van het bestuur, zorg ik er samen met de andere bestuursleden voor, dat de door de gemeente Krimpenerwaard beschikbaar gestelde gelden optimaal zullen worden besteed om het welzijn van kwetsbare groepen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard zo goed mogelijk te bevorderen," aldus Walma.

Op vrijdag 8 december is er een afscheidsreceptie voor Jan van Lier in de Tulp in Bergambacht van 17.00-18.30 uur.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox