Logo goudsepost.nl


Foto: PR
Foto: PR

Goudse Schouwburg weer meest gastvrije theater

Gouda - De Goudse Schouwburg mag zich net als vorig jaar het 'Meest gastvrije theater van Nederland' noemen. Het Goudse theater scoorde van alle 12 winnende theaters in de ANWB-verkiezing het hoogste cijfer en pakt daarmee opnieuw de titel.

Leden spraken hun waardering uit voor het aanbod van voorstellingen, de bereikbaarheid, de horeca in en om het theater, het prijsniveau, het zitcomfort, het zicht op het podium en de sfeer en uitstraling. Een greep uit de reacties van leden over de Goudse Schouwburg: 'Altijd gezellig voor en na de voorstelling', 'altijd een persoonlijk ontvangst door het personeel', en 'het voelt alsof je in een andere wereld bent'.

In de categorie grote steden (meer dan 200.000 inwoners) ging het goud naar het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, in de grote gemeenten (100.000-200.000 inwoners) werd het goud gewonnen door het Zaantheater en in de categorie kleine gemeenten tot 50.000 inwoners was het goud voor Theater het Kruispunt uit Barendrecht. De Goudse schouwburg werd de overall winnaar.

Om leden te helpen bij hun keuze en theaters in het zonnetje te zetten organiseert de ANWB voor de tweede keer de verkiezing van het 'Meest gastvrije theater van Nederland'. Na een oproep in de Kampioen, de nieuwsbrief van het Land van ANWB, anwb.nl en social media hebben meer dan 25.000 leden hun stem uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw .


 

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox