Logo goudsepost.nl


Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Erepenning voor Folkert van Heusden

Gouda - Zaterdagmiddag ontving Folkert van Heusen de vrijwilligerspenning van Gouda uit handen van wethouder Daphne Bergman. Hij ontving de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het Filmhuis Gouda.

Dat het Filmhuis voor Folkert een speciale plek is, bleek zeven jaar geleden al, toen het Filmhuis bij wijze van uitzondering werd aanwezen als trouwlocatie. Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, Hans Slooter, voltrok toen het huwelijk van Folkert en zijn geliefde in de filmzaal. Zaterdag stond Folkert opnieuw in de schijnwerpers bij de uitreiking van de vrijwilligerspenning. Sinds 2002 is Folkert actief bij het Filmhuis. Hij heeft de website ontwikkeld en deze een metamorfose gegeven. Hij is de creatieve ICT-specialist en systeembeheerder van het Filmhuis, die altijd bereid is te helpen met technische vragen. Hij heeft vooral de technische knoppen en onzichtbare dingen van de website geregeld. Ook is hij als barman aan het werk.


De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox