Op de foto v.l.n.r.: Karel van Berk, directeur Het Ouden Huis, wethouder Dirk-Jan Knol en Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen. Foto: Vera Vanderves
Op de foto v.l.n.r.: Karel van Berk, directeur Het Ouden Huis, wethouder Dirk-Jan Knol en Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen. Foto: Vera Vanderves Foto: Photographer: Vera Vandervesse

Eerste paal geslagen voor Het Ouden Huis

Algemeen 118 keer gelezen

Bodegraven - Op gepaste anderhalve meter afstand is op 3 juni de eerste paal geslagen van Het Ouden Huis aan de Vrije Nesse in Bodegraven. Wethouder Knol had de eer om de paal te slaan. In Het Ouden Huis kunnen ouderen betaalbaar en zelfstandig wonen met zorg en aandacht binnen handbereik. Hier is in Nederland veel behoefte aan. Mozaïek Wonen is eigenaar verhuurder van dit complex.

Er komen in Het Ouden Huis 23 zelfstandige sociale twee- en driekamer huurappartementen met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De woningen zijn voor mensen met verpleeghuiszorg, thuiszorg en zonder zorg én drie studenten. Ook is er straks een inwonende zorgverlener die ook als aanspreekpunt fungeert en de 24 uurszorg - die varieert van thuiszorg tot aan terminale zorg - coördineert. Zo woont er een mix van ouderen.

Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Wij willen dat onze huurders goed wonen. In Het Ouden Huis kan dat. Mensen kunnen daar zelfstandig wonen, met een vangnet. Hulp of gezelschap zijn dankzij de zorgdragers die er wonen altijd dichtbij. Wordt de behoefte aan zorg groter, dan is verhuizen niet meer nodig.”

Grote behoefte

Door het langer zelfstandig wonen van ouderen, is er grote behoefte aan deze woningen. Het Ouden Huis is een concept, bedacht door Karel van Berk en Leonard Smit. Ervaringen met hun eigen (schoon)ouders gaven de doorslag om het anders te doen: Het Ouden Huis is er voor mensen met en zonder zorgvraag; echtparen hoeven niet meer uit elkaar; zij kunnen blijven wonen in de eigen woonplaats; als het nodig is, is er verpleeghuiszorg tot het laatst; en niet onbelangrijk: het is betaalbaar. Karel van Berk: “Dit is een mooie ‘mijlpaal’. Ik hoop dat er nog vele volgen.”

Interesse?

De planning is dat de bouw eind zomer 2021 gereed is. Heeft u interesse in een van de appartementen? Ga dan naar de website www.hetoudenhuis.nl.

U kunt zich daar aanmelden als geïnteresseerde via ‘inschrijven’. Zij doen ook de woningtoewijzing. Daar beginnen ze mee na de zomer. Iedereen die zich via Het Ouden Huis heeft aangemeld wordt daarover tijdig geïnformeerd en op de hoogte gehouden over de voortgang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden