Het kindercollege opent traditiegetrouw de Goudse Siroopwafeldag. Foto: Marianka Peters
Het kindercollege opent traditiegetrouw de Goudse Siroopwafeldag. Foto: Marianka Peters

Wie heeft het beste siroopwafelrecept?

Algemeen 68 keer gelezen

Gouda - Eind juni is Gouda in de ban van de Goudse siroopwafels met de Goudse Siroopwafeldag. Door het coronavirus gaat deze dag niet door. Of toch wel? Tessa Halm van The Gouda Shop wil 27 juni 2020 niet zomaar voorbij laten gaan en heeft iets leuks bedacht, een wedstrijd om het beste siroopwafelrecept.

Een evenement dat de Gouwenaars kan verbinden in hun liefde voor de stad en de stroopwafel. In het boek “De Wereld van de Stroopwafel” staat een aantal heel bijzondere gerechten rondom de stroopwafel. Onverwacht, spannend, lekker en in sommige gevallen best een uitdaging om zelf te maken. En dát is precies waar het nu om draait. Tessa heeft een zomers stroopwafelrecept in het boek uitgezocht en daagt de Gouwenaars uit dit recept te maken. De gerechten worden vervolgens beoordeeld door een deskundige jury en de winnaar wint een stroopwafelpakket! Bovendien is het de bedoeling de wedstrijd volgend jaar wéér te houden, maar dan met een ander recept. En daarom stelt The Gouda Shop een unieke wisselprijs beschikbaar.

Het Stroopwafeldiertje met de Gouden Wafel mag een jaar lang bij de winnaar logeren, maar volgend jaar willen we haar weer zien bij de wedstrijd. Ze gaat dan mee naar huis met de winnaar van 2021. Jeroen Carol-Visser, de eigenaar van De Goudse Eend, heeft zich bereid verklaard het proeven door de jury bij hem te laten plaatsvinden. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het Facebook-evenement van The Gouda Shop. Aanmelden is belangrijk, zodat duidelijk is hoeveel mensen hun inzendingen komen brengen. Het brengen kan op 27 juni tussen 13.00 en 14.00 uur. Brengen inderdaad, want vanwege corona is het de bedoeling dat de deelnemers hun gerecht achter laten bij de jury. Uiteraard gebeurt het proeven niet achter gesloten deuren; dit wordt live gestreamd via de Facebookpagina van The Gouda Shop.

De deskundige juryleden zijn: Mike van den Berg (Van Vliet Stroopwafels), Jan Anker (Kamphuisen Siroopwafels) en Ulrike Schmidt, één van de twee schrijvers van het boek, De Wereld van de Stroopwafel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 21 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws gisteren
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14