Foto:

FF Tussendoor - Wijs op Reis

  •   keer gelezen

‘Als u toch met vakantie gaat, ga dan wijs op reis’. Onze premier glunderde van oor tot oor, toen hij dit zei, alsof hij de slogan zelf verzonnen had.

Met z’n allen staan we voor een duivels dilemma. Blijven we met z’n allen in Nederland, op de overvolle campings met blêrende kinderen, die zich vervelen als het een beetje slecht weer is, of trekken we met de sleurhut of camper Europa in, op zoek naar zomers weer, met het gevaar dat we in een land aankomen dat vanwege corona volledig van de buitenwereld is afgesloten. Of kruipen we liever met z’n allen in een luxe toeringcar richting de zon met de hele reis een afgekeurd mondkapje voor onze snuit. Of hebben we gewoon maling aan alles en iedereen en stappen we doodleuk het vliegtuig in, waar we als sardientjes zo dicht bij elkaar zitten, dat het coronavirus vrijelijk zijn slag kan slaan.

Wat is wijs op reis. Net als heel veel anderen weet ik het ook niet meer. Terwijl mijn omgeboekte tickets rustig wachten tot het najaar, zou ik deze zomer best wel in een bootje een week door Nederland willen dobberen. Dat lijkt mij de meest veilige keuze om het coronavirus te omzeilen. Maar dan zal ik wel alleen moeten, want mijn lief, die binnen Defensie een echte zandhaas was, krijg ik echt met geen mogelijkheid mee voor een nautische tripje.

Het ziet er dus naar uit dat we onze vakantie dit jaar op één hoog in de mooiste en gezelligste binnenstad van Nederland gaan vieren. En zolang het aangenaam zomerweer is, krijgt niemand mij daar weg.

Marianka Peters

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten