Logo goudsepost.nl


ATV Noorderhout viert jubileum

Gouda - Zaterdag 30 september vierde Amateur Tuinders Vereniging Noorderhout zijn 40-jarig bestaan met een feest en BBQ op het eigen terrein. Eerder dit jaar was er in het kader van hetzelfde jubileum al een zeer geslaagde excursie voor leden naar de Ommuurde tuin in Renkum en Kwekerij Bloemrijk in Wageningen.

Het feest van zaterdag begon onder een licht regentje in de tent die op het grasveld van het tuincomplex was opgezet. Gelukkig werd het al snel droog en brak zelfs nog even de zon door. De festiviteiten zijn georganiseerd door een jubileumcommissie die, na een enquête onder de leden, zowel het uitstapje van juni als het feest van 30 september heeft verzorgd.

Toen ATV Noorderhout in september 1977 werd opgericht door een aantal bewoners in Bloemendaal, was de verwachting dat de vereniging snel een plek zou krijgen in die wijk, in het gebied bij de snelweg. Toen deze plannen niet gerealiseerd konden worden, hebben de initiatiefnemers van het eerste uur besloten ook maar eens buiten de grenzen van Gouda op zoek te gaan naar mogelijkheden. In april 1979 lukt het om voor een 6-tal jaren een stuk grond te huren aan de Nieuwdorperweg in Reeuwijk. In 1985 koos de vereniging ervoor dit stuk grond aan te kopen; indertijd vonden velen dat een gewaagde onderneming. Inmiddels is ATV Noorderhout een bloeiende vereniging; het complex is verdeeld in bijna 150 moes- en siertuinen en telt zo’n 130 leden. Op de website kunnen belangstellenden lezen hoe men lid kan worden en wat de huurprijs van een tuin is.

Op dit moment zijn er 5 leden die vanaf het eerste echte begin in 1979 nog steeds actief tuinieren; bij het feest van zaterdag zijn deze leden in het zonnetje gezet. Na een terugblik op de geschiedenis van de vereniging door de voorzitter en een toast op de toekomst, kon het feest echt beginnen. Vrijwilligers zorgden voor de BBQ en voor de bar. De band The Cheaters zorgde voor een prima muzikale omlijsting.

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox