Logo goudsepost.nl


Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Laatste update: Gouwenaar vast voor ontucht

Gouda - De recherche heeft afgelopen maandag de 32-jarige Gouwenaar Khalid T. op verdenking van seksueel contact met een 13-jarig meisje. T. is directeur van de Islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn en is daarnaast PvdA-raadslid in de Goudse gemeenteraad. 

De ouders van het meisje alarmeerden de politie afgelopen augustus, waarna er een onderzoek werd gestart. De kwestie kwam aan het licht nadat T. al een aantal dagen niet op school was verschenen, waarna de ouders afgelopen vrijdag per brief zijn geïnformeerd. Burgemeester Milo Schoenmaker reageert geschokt:  "Ik ben erg geschrokken van de aanhouding van het raadslid. Het betreft een verdenking van een ernstig delict. Het onderzoek loopt nu en ik vertrouw op een snel en adequaat onderzoek. Voor inhoudelijke vragen verwijs ik u naar het OM.

Ontsteltenis

Ook binnen de Goudse PvdA-fractie is met ontsteltenis gereageerd. De partij heeft direct K. direct uit de fractie gezet. "De fractie van de PvdA Gouda heeft met verbijstering kennis genomen van de arrestatie van K.T.  Voor de fractie is zeer duidelijk dat gezien de ernst van de situatie K.T. niet langer deel kan uitmaken van de fractie. Het landelijk partijbestuur heeft kennis genomen van de situatie en heeft besloten K.T zijn lidmaatschap te ontnemen."

K. werd afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorarrest verlengd met veertien dagen. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat onderzocht wordt om welke ontuchtige handelingen het zou gaan. Het meisje is geen leerling van An Noer. ,,Er zijn geen aanwijzingen voor andere gevallen en dus ook geen aanwijzingen dat leerlingen van de school betrokken zouden zijn bij deze zaak'', aldus het OM.

Islamitische basisschool An Noer is onderdeel van Stichting Islamitische Scholen Rijn en Gouwe, waartoe ook de Goudse Islamitische basisschool Al Qalam behoort.  Said Boukayouh, directeur van het schoolbestuur zegt ernstig geschokt te zijn. ,,Ik kan het bevestigen, maar weet verder ook niks. Voor feiten en omstandigheden verwijs ik u naar het OM."

PWA kazerne

T. is in Gouda is al vaker in opspraak geweest. Het PvdA-raadslid haalde in 2014 het nieuws toen hij gebroederlijk poseerde op foto's met de omstreden moslim-prediker Tarik Ibn Ali tijdens een inzamelingsactie voor het nieuw te stichten Islamitische Centrum El Whada. De onder moslims populaire prediker ligt al jaren onder vuur en is onlangs weer in Engeland opgepakt. T. was tevens PvdA woordvoerder inzake de realisatie van het Islamitisch Centrum El Wahda in de voormalige PWA-kazerne in Gouda. Voor zijn lobby binnen de Goudse gemeenteraad zou K. door El Wahda-voorzitter Said Boukayouh (dezelfde als de directeur schoolbestuur)  zijn beloond met de directeursfunctie op basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn. Volgens ingewijden was deze 'deal' uiterst discutabel, omdat K. geen onderwijsbevoegdheid heeft.

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox