Logo goudsepost.nl

Goudse regisseur wint gouden kalf

Gouda - De Goudse regisseur Elsbeth Fraanje heeft op het Nederlands film festival een gouden kalf gewonnen voor de documentaire Snelwegkerk. Zij won de prestigieuze prijs in de categorie 'beste korte documentaire'.

Vrijdagavond zijn tijdens het L'OR Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren, de grote prijzen van de Nederlandse film, uitgereikt. Het gala, dit jaar gehouden in de Stadsschouwburg Utrecht, vormde het einde van de 37e editie van het festival. De award show was live te volgen via de officiële website filmfestival.nl.

Snelwegkerk

In de 53 minuten durende documentaire geeft een verrassend inkijkje op de snelwegen in Duitsland. Op de Duitse snelweg staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes, tussen benzinestation en fastfoodrestaurant. In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van alles op. De een bedankt voor een vette voetbalscore of fantastische seks. Anderen leggen er hun ziel bloot en schrijven openhartig over hun angsten of verlangens, alsof het hun eigen dagboek is. Deze mozaïekvertelling neemt je mee in onverwacht intieme verhalen over verlies, lust en liefde en toont op liefdevolle manier de confrontatie tussen alledaagse sleur en onze heimelijke angst of hartstocht.

Zie ook https://www.filmfestival.nl/publiek/films/snelwegkerk

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox